Prokuplje na dlanu

Да ли сте знали

У ВАРОШКОМ СОКАКУ ГОСТ ПОПАРУ ДОБИЈА ЏАБЕ!


Објављено: 02.02.2017 u 22:39 | Аутор: Biljana Roganović 8 коменатар(a)
Варопки сокак по мери традиције! Фото:Прокупље на длану

У прокупачкој кафани „Варшки сокак“, уз сваку поруџбину гостима се бесплатно сервира и порције попаре. Тако је у овој кафани, чувеној по бројним специјалитетима са посебним шмеком припремљеним по само овде знаној рецептури, попара на којој су многе генерације порасле, постала саставни део најексклузивнијег менија.



Власник кафане „Варошки сокак“ Дејан Миленковић каже да се на идеју дошло спонтано, када се размишљало чиме да се допуни мени, али да то буде нешто несвакидашње, а ипак наше.



- И тако дођосмо до попаре. Она је саставни део нашег детињства и одрастања. У њеној припреми има и порука, да се штеди , да се бајат хлеб не баца, што значи да се домаћински размишља, а бога ми и пун је стомак од ње – објашњава кафеџија Миленковић и додаје да ова кафана већ годинама гради свој имиџ на традиционалним српским специјалитетима, који су прављени по старим рецептурама и настали су искључиво у домаћој производњи, од намерница набављених од наших произвођача.



Гости су овај специујалитет радо прихватили , чиније у којима се сервира попара су на крају оброка увек празне. На столу чешће остане меса и других ђаконија него попаре.



- На почетку, када смо је увели сви су били изненађени. И сада је тако када нам дођу нови гости. Изнесемо попару, а сви се нагну над чинијом и кад је виде кажу: „Лее, попара, па то нисам јео ко зна од кад“. И да ли због радозналости или нечег другог порција попаре нестане за час, па и допуњујемо – наставља са причом наш саговорник. Како је истакао у кафани не мора баш све да се наплати, па се попара служи гратис.



А што се рецепта за њу тиче, има и ту тајне. Иако сви мислимо да то и није нека мајсторија, у „Варком сокаку“ се припрема по посебној рецептури. Неизоставни део су свакако кајмак и сир, али има и неких новина. Миленко , како је у граду познат наш саговорник, је у попару додао и интегралну погачицу. Сматра да је тако постала још укуснија и да јој семенке разних житарица дају посебну привлачност . И ту није крај! Попара припремљена у „Варшком сокаку“ има још неке састојке , али Миленко не одаје тајну и оставља гостима да погађају шта је то. И тако док они погађају, залогај по залогај чинија брзо остаје празна!





С.Р.





Коментари

03.02.2017 u 23:03 Maca рече:

Bravo,svojim kvalitetom i velicinom porcija je dokazao da je najbolji u gradu. Bravo za Milinka

2 0 Одговори на коментар
03.02.2017 u 16:36 Varošarije рече:

Uz njegove cene, trebao bi da daje kilo mesa gratis!

9 5 Одговори на коментар
03.02.2017 u 15:44 Svastika рече:

Ekipa zena Osnovnog suda je dokaz dobre ali i kvalitetne hrane...jedes i ne gojis se..

6 1
04.02.2017 u 00:42 Koleginica рече:

I Viseg naravno..

2 0
Одговори на коментар
03.02.2017 u 11:57 jovica joksimovic рече:

i ja mnogo volim poparu

5 1 Одговори на коментар
03.02.2017 u 11:20 Милан бајчинце рече:

Ја гунобожавам

5 3 Одговори на коментар
03.02.2017 u 08:34 MARIOLA рече:

Pa ja poparu OBOŽAVAM... Jupi...pravac kod Milenka. :-)

4 5 Одговори на коментар
03.02.2017 u 08:32 Pejic рече:

Bravo majstore!

3 6 Одговори на коментар

Ваш коментар

Пошаљи

Коментари објављени на сајту prokupljenadlanu.rs не одражавају став власника и уредништва, као ни корисника сајта. Ставови објављени у текстовима појединих аутора такође нису нужно ни ставови редакције, тако да не сносимо одговорност за штету насталу другом кориснику или трећој особи због кршења ових Услова и правила коментарисања.

Строго су забрањени: говор мржње, увреде на националној, расној или полној основи и псовке, директне претње другим корисницима, ауторима новинарског текста и/или члановима редакције, постављање садржаја и линкова порнографског, политички екстремног, увредљивог садржаја, оглашавање и постављање линкова чија сврха није давање додатаних информација везаних за текст.

Строго је забрањено и лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени.

Редакција сајта задржава право да не одобри коментаре који не поштују горе наведене услове.

ЈКП Hammeum

Пријавите комунални проблем
ЈКП "Hammeum" Прокупље
у служби грађана

Прокупље на длану је место за све Прокупчане


И када дође до расправе нека су Вам речи благе, а докази јаки!

Патријарх Павле

Zubarska ordinacija Ivana Lepojević


Radio Koprijan Doljevac

Предузеће за информисање
"Press-Company"д.о.о
Дољевац
Радио Копријан Дољевац
тел. 018/810.030

Место за рекламу



Анкета

Да ли се претерује са славским спремањем?


Контакт

E-mail

info@prokupljenadlanu.rs

Уредник

+381 62 88 24 243
biljana.roganovic@prokupljenadlanu.rs

Менаџер

+381 65 84 22 792
menadzer@prokupljenadlanu.rs

Пошаљи