Prokuplje na dlanu

Људи

АРАНЂЕЛОВИЋЕВА СУШЕНА РИБА ПОСТАЛА ХИТ



Објављено: 05.01.2018 u 17:33 | Аутор: Biljana Roganović 0 коментар(a) АРАНЂЕЛОВИЋЕВА СУШЕНА РИБА ПОСТАЛА ХИТ

Сладокусци ће и у посној трпези наћи начи да уживају. Последњих година права посластица посних слава али и Бадње вечери је сушена риба. Као и многи риболовци и љубитељи рибљих специјалитета Жарко Аранђеловић је нашао свој рецепт за припрему сушене рибе, који нам одаје само у сегментима.


- То је рецептура коју сам сам осмислио годинама радећи на припреми рибе. Нешто сам додавао, нешто одузимао све у жељи да дођем до оног најбољег што ће се свидети свима у овој средини где риба и није баш фаворит у кафанском јеловнику – каже Аранђеловић, коју баш рибљим менијем у свом ресторану „Алас“ жели да промени навике наших сладокусаца.


Рибу суши на мешавини буковог дрвета белог граба и дивље шљиве. Најпре је наравно потопљена у маринади од биљака. Тајну наравно чува, као и сви мајстори кухиње. Риба се суши најмање 48 сат. Суши се највише сом, толстолобик, скуша, лососи шаран. Воли да ради са рибом провереног квалитета, с обзиром да је осетљива намерница и да са посебном пажњом треба да се припрема. Највише би волео да увек може да спрема рибу коју сам улови, јер је страствени риболовац, али пошто то није могућ, посебно води рачуна да она коју набави буде тазе и доброг квалитета, то гарантује добар укус.


Највише наруџбина има за Светог Николу и Бадњи дан.


Оно што је његов хоби и љубав, постао је и посао у којем ужива, као и сви они који пробају његове производе....


Додуше, ми нисмо, али причају други да је тако....








Коментари

Нема коментара. Будите Ви први који ће оставити коментар.


Ваш коментар

Пошаљи

Коментари објављени на сајту prokupljenadlanu.rs не одражавају став власника и уредништва, као ни корисника сајта. Ставови објављени у текстовима појединих аутора такође нису нужно ни ставови редакције, тако да не сносимо одговорност за штету насталу другом кориснику или трећој особи због кршења ових Услова и правила коментарисања.

Строго су забрањени: говор мржње, увреде на националној, расној или полној основи и псовке, директне претње другим корисницима, ауторима новинарског текста и/или члановима редакције, постављање садржаја и линкова порнографског, политички екстремног, увредљивог садржаја, оглашавање и постављање линкова чија сврха није давање додатаних информација везаних за текст.

Строго је забрањено и лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени.

Редакција сајта задржава право да не одобри коментаре који не поштују горе наведене услове.

Пријавите комунални проблем
ЈКП "Hammeum" Прокупље
у служби грађана

Прокупље на длану је место за све Прокупчане


Анкета

Да ли се претерује са славским спремањем?


Контакт

E-mail

info@prokupljenadlanu.rs

Уредник

+381 (0)60 07 11 209
biljana.roganovic@prokupljenadlanu.rs

Менаџер

+381 (0)65 84 22 792
menadzer@prokupljenadlanu.rs

Пошаљи