Prokuplje na dlanu

Људи

ОВО ЈЕ СВЕТ, ЧАРОБАН И ЛЕП!


Објављено: 10.05.2017 u 00:23 | Аутор: Biljana Roganović 1 коменатар(a) ОВО ЈЕ СВЕТ, ЧАРОБАН И ЛЕП!
Нај(не)обичнији бар у граду! Фото:Прокупље на длану

У једном се слажу сви они који дођу у Whiskey Wine Barr Pjer, а то је да могу да буду оно што желе и да се у овом кафићу осећају као код своје куће. Увек ведра насмејана лица. А зашто је то тако?


Пре свега због власника Лација, који дочека и поздрави сваког госта, поприча са њим и пронађе му место које обично и жели. Друга важна ствар су конобари, који и нису конобари. Снежа и Рајко, који је сада окупиран и другим послом, али му је у крви да буде део „Пјера“ час су у шанку, час за столом и ћаскају са гостима. Увек насмејани, брзи и тачно знају шта сваки гост пије.


- Ово је четврти кафић у којем радим, али заиста најискреније могу рећи да се на послу осећам као кући. Лаци је такав газда код којег се уопште не осећаш као радник. Никада није попио кафу, а да није питао и нас да му правимо друштво. Баш због тог његовог става и ми увек раде воље долазимо на посао- признаје Снежа док као и обично седи за шанком са гостом који дође.


Оба конобара признају да су кад раде, максимално сконцентрисани, али да су истовремено и гости.


- Заиста је тако. Сад их видиш у шанку, сад за неким столом, причају са гостима, пију са њима и све то раде тако природно да понекад и не знаш ко те од њих двоје служи. Сећам се вечери када су улоге биле потпуно промењене и када су редовни гости били у шанку, а власник и конобари седели за столовима. И сваки бенд који овде свира прича са свима у кафићу, заједно певају, често и свирају- каже редовни гост „Пјера“.


И други се слажу са тим да је овај бар као друга кућа, где је свако потпуно опуштен. Иако има интернета ретко код кога се може видети да је на телефону, а столови служе само да се спусти пиће, јер сви гости међусобно причају и друже се.


- Први пут сам овде дошла децембра прошле године. Тада никог нисам познавала и због тога ми је било ми непријатно када сам ушла. Онда у секунди сасвим други утисак. Као да сам у својој дневној соби! Убрзо сам све упознала и ово је једино место где могу без икаквих проблема да уђем сама и да знам да ћу попити кафу, или пиво сза шанком и причати са људима. Сада једино овд едолазим, јер сам сигурна и опуштена- каже Милица која је као и остали постала саствани део кафића.


„Пјер“ је отворен крајем децембра 2015. године и представља место на којем се служе страна пића. Има и сокова наравно и кафе, а амбијент је тако упакован да камин (који додуше не ради) , књиге , дрво и камен чине да овај бар подсећа на ирски и српски истовремено.


- Зашто ми се свиђа W & W bar Pjer ? Самим уласком у еминентни локал, осећа се та драж некадашњих сретних времена.Напросто, човек се осећа као да је баш то што недостаје његовој души.Томе доприноси у великој мери и сам газда Лаци, који својим аристократским држањем јасно ставља сваком госту до знања да је добродошао. Квалитетан одабир ,неретко живе, музике , чини да се овај локал истакне из масе сличних. Квалитетно особље у стопу прати креативност власника локала и може се слободно рећи да је то тим који би исти успех остварио чак и у Њујорку. Ми гости, смо просто почаствовани оним што видимо, па се стога из викенда у викенд изласци у бару препричавају по целом граду, а и шире- каже готово инвентар локала са псеудонимом Миленко.

И "Искра" се отприлике слаже са њим.

- Волим Пјер јер се у том кафићу осећа позитивна атмосфера , коју једино можете осетити у породичном окружењу. Томе доприносе и конобари који овај простор осећају на исти начин.Они су и гости и конобари и другари са нама. Увек нас сликају;-). Мноштво је других ликова који чине да тај простор буде увек пријатан. ....Чак се и музичари уклапају у ту неку кућну атмосферу и чине Пјер топлим. Ако су ту агенти и која текила све је пута два;-)-описује нам "Искра" своје схватање простора и његовог живота.


Да, "Пјер" има душу.... И можда нешто недостаје и можда се чини да је ова прича претерана, али се слажем са свим саговорницима. Whiskey Wine Barr Pjer је једна породица и зато је добар.... Једино што недостаје је тематско вече у пижамама. Једно такво вече би дефинитивно потврдило да је реч о кућном амбијенту!


Део атмосфере можете погледати у Галерији испод текста, а слике су преузете са Фејсбук профила бара.




Коментари

10.05.2017 u 10:04 Ivana рече:

Najbolja kafa u gradu! I nas najbolji boss, Laci!

9 0 Одговори на коментар

Ваш коментар

Пошаљи

Коментари објављени на сајту prokupljenadlanu.rs не одражавају став власника и уредништва, као ни корисника сајта. Ставови објављени у текстовима појединих аутора такође нису нужно ни ставови редакције, тако да не сносимо одговорност за штету насталу другом кориснику или трећој особи због кршења ових Услова и правила коментарисања.

Строго су забрањени: говор мржње, увреде на националној, расној или полној основи и псовке, директне претње другим корисницима, ауторима новинарског текста и/или члановима редакције, постављање садржаја и линкова порнографског, политички екстремног, увредљивог садржаја, оглашавање и постављање линкова чија сврха није давање додатаних информација везаних за текст.

Строго је забрањено и лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени.

Редакција сајта задржава право да не одобри коментаре који не поштују горе наведене услове.

Пријавите комунални проблем
ЈКП "Hammeum" Прокупље
у служби грађана

Прокупље на длану је место за све Прокупчане


Prodajni šop u Prokuplju ,

ul. Ratka Pavlovića 25,

062 254 073 i 027 210 033




Анкета

Да ли се претерује са славским спремањем?


Контакт

E-mail

info@prokupljenadlanu.rs

Уредник

+381 (0)60 07 11 209
biljana.roganovic@prokupljenadlanu.rs

Менаџер

+381 (0)65 84 22 792
menadzer@prokupljenadlanu.rs

Пошаљи