Prokuplje na dlanu

Људи

СЛАВЕ СЕ СВЕ ЧЕШЋЕ ОРГАНИЗУЈУ ПО РЕСТОРАНИМА


Објављено: 18.12.2017 u 15:45 | Аутор: Biljana Roganović 1 коменатар(a) СЛАВЕ СЕ СВЕ ЧЕШЋЕ ОРГАНИЗУЈУ ПО РЕСТОРАНИМА
Домаћини позивају госте у ресторанима, фото: Прокупље на длану

Да је дошло време да и прокупачке домаћице више уживају у свечаности, показује и чињеница да се многи одлучују да своју славу обележе ван куће, односно у некком од прокупачких ресторана. Тако су у Ресторану „Александар“ буквало били пребукирани током славских дана. За Светог Николу су ипак одлучили да не организују свечане ручкове и вечере, јер су већ кренуле синдикалне новогодишње прославе.


- Заиста је све више грађана Прокупља који резервишу једну од наших сала, како би у њој дочекали славске госте То је случај са онима који имају мање станове, а велики број гостију. Кроз коментаре сазнали смо да коначно и домаћице желе да се посвете гостима и са њима проведу пријатне тренутке, а не да провирују из кухиња- кажу у овом ресторану.


Одређени слављеници одлучују се и за музику, најчешће само хармонику, или синтисајзер, али преовладавају они који без музике организују ручак.


- У цркви смо рпесекли колач, вече пре славе у породичном кругу организовали вечеру, а госте смо позвали у Ресторан. Ово је био први пут од како знам да сам и ја седела и разговарала са гостима. Уз то, могу вам рећи ад је јефтиније овако- казала нам је Прокупчанка која се одлучила за овакав начин обележавања крсне славе.


И док многима то делује чудно, можда чак и претерано, више је практичних разлога који наводе домаћине да мисле о обележавању у ресторану.


Колика год да је просторија која се има за славља, обично се гости дочекују барем три дана.


- Закажемо у 18 часова, неко дође раније, неко много касније, неко вече пре, неко дан после. Тако се славско дружење као у „Ивковој слави“ продужи и на четири дана. На крају си уморан и треба ти још три наредна дана да се одмориш. Како радим, од славе до Нове године само спремам и чистим и то по мало губи смисао- коментарише Прокупчанка.


Са рестораном је друга прича. Када дођеш, све је спремно, не поспремаш ништа, а и гости су мало дисциплинованији, па сви дођу у истом тренуутку. Можеш са њима да се дружиш, што је и једна од чари славе.



Коментари

19.12.2017 u 21:22 Ivan рече:

Gluposti li velike..Najlepse je slaviti u svojoj kuci i u svom ambijentu..a i domacice i domacini mogu odvojiti taj jedani dan u godini da docekaju svoje goste u svojoj kuci..

8 0 Одговори на коментар

Ваш коментар

Пошаљи

Коментари објављени на сајту prokupljenadlanu.rs не одражавају став власника и уредништва, као ни корисника сајта. Ставови објављени у текстовима појединих аутора такође нису нужно ни ставови редакције, тако да не сносимо одговорност за штету насталу другом кориснику или трећој особи због кршења ових Услова и правила коментарисања.

Строго су забрањени: говор мржње, увреде на националној, расној или полној основи и псовке, директне претње другим корисницима, ауторима новинарског текста и/или члановима редакције, постављање садржаја и линкова порнографског, политички екстремног, увредљивог садржаја, оглашавање и постављање линкова чија сврха није давање додатаних информација везаних за текст.

Строго је забрањено и лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени.

Редакција сајта задржава право да не одобри коментаре који не поштују горе наведене услове.

Пријавите комунални проблем
ЈКП "Hammeum" Прокупље
у служби грађана

Прокупље на длану је место за све Прокупчане





Анкета

Да ли се претерује са славским спремањем?


Контакт

E-mail

info@prokupljenadlanu.rs

Уредник

+381 (0)60 07 11 209
biljana.roganovic@prokupljenadlanu.rs

Менаџер

+381 (0)65 84 22 792
menadzer@prokupljenadlanu.rs

Пошаљи