Prokuplje na dlanu

Спорт

СПОРТИСТИ ОБЈАВИЛИ РАТ ВЕЋУ!Објављено: 18.08.2017 u 11:55 | Аутор: Biljana Roganović 48 коментар(a) СПОРТИСТИ ОБЈАВИЛИ РАТ ВЕЋУ!
Кошаркаши незадовољни одлуком, фото:Прокупље на длану

Одлука Општинског већа Прокупља о расподели додатних 3 милиона динара који су намењени спортским клубовима изазвала је негодовање најважнијих спортсих клубова у граду, који сматрају да су за досадашње успехе кажњени, јер су добили најмање новца. Оно што је претходило овој подели је извештај посебне Комисије, која је предложила којем клубу ће се колико дати, али је Општинског веће донело одлуку која не прати овај извештај. Члан Општинског већа за просвету и спорт Маја Ранђеловић каже да су у ствари помогли оне клубове који су у тешкој финансијској ситуацији.


Међу онима који су „кажњени“ за успех су Кошаркашки клуб „Прокупље“ који је тренутно у Српској лиги Исток, Рукометни клуб „Топличанин“ који је у Супер Б лиги или Женски рукометни клуб „Топличанин“ . Прва два су „обрадована“ са по 50. 000 динара, а ЖРК „Топличанин“ је добио 40. 000 динара.


- За разлику од нас који смо у високим ранговима, на пример Тениски клуб „Топличанин“ нема своју лигу, а добио је 460. 000 динара, или Омладински фудбалски клуб „Топличанин“ који је у Зони, а добио је невероватних 850. 000 динара. На овај начин ми смо кажњени за успехе које остварујемо, а локална самоуправа не показује иницијативу да нас подржи, мада знају да се хвале нашим успесима- казао је председник КК „Прокупље“ Вуле Вуковић.


Он додаје да је овим чином члан Општинског већа за спорт Маја Ранђеловић „показала да је некима мајка, другима маћеха и да награђује оне који су се сто посто ослонили на општинска јасла, а онима који се труде да преко донаторства добију новац и унапреде свој клуб забија нож“ .


Слично размишља и председник РК „Топличанин“ Љубиша Милосављевић. Он наглашава да је самовоља већника овде дошла до изражаја, јер нису уважили мишљење Комисије која је и формирана да би се реално распоредио новац.


- Да су нас позвали да разговарамо, па лепо да се договоримо и чак клубовима који су у тешкој финансијској ситуацији определимо више новца не би био проблем. Овако газе одлуке Комисије, самовољно одлучују према личним ставовима. Јавно питам да ли је реч о лошој процени члана Општинског већа за спорт када су поједини клубови у дубиозама- казао је Милосављевић.


Незадовољни спортски клубови размишљају сада о многим опцијама. Највише их боли чињеница да успешне клубове оваквим немаром локална самоуправа назадује, уместо да им помогне да буду још бољи.


Члан Општинског већа задужен за спорт Маја Ранђеловић у писаном одговору који нам је проследила каже да локална самоуправа не кажњава поједине успешне клубове, већ да покушава да помогне оним који су у тешкој ситуацији.


- Пре свега ,, додатна средства" су намењена спортским организацијама која имају реалан проблем са организацијом такмицења, у погледу финансирања. Као одговорна локалана самоуправа нисмо зелели да поменуте спортске организације буду искљуцене из даљег такмицења, иако смо могли, јер смо у обавези да суфинансирамо програме а не да их финансирамо у целости. На основу працења утросених средстава, и на основу дописа спортских организација које се налазе у реалном финансијском проблему, донели смо одлуку да располозивих 3 милиона динара усмеримо спортским организацијама у циљу заврсетка јесење сезоне- каже се између осталог у саопштењу члана Општинско већа задуженог за просвету и спорт Маје Ранђеловић.Она је нагласила да сви клубови који су покренули ову ситуацију могу да заврше јесењи део без финансијске помоћи локалне самоуправе.Ова одлука се не може мењати и не постоји могућност да се она евентуално преиначи, а шта ће урадити клубови који су незадовољни, остаје да се види.


Коментари

20.08.2017 u 08:13 Mile рече:

Po gradovima U Srbiji većnici su volonteri ili imaju simboličnu naknadu. Ovi naši većnici odredili sami sebi platu od 100.000. Sa doprinosima to iznosi i 150.000. Pa sad računajte eto npr. za te pare dal treba da imamo većnka za sport? Koji sport? Il za kulturu??? Il za sve ostalo??? Pa eto da hoće nešto stvarno da uradi ova većnica za sport nek se odrekne plate, ima svoj poso nek radi a u sportu nek volontira. Za to je dosta i sat vremena dnevno. Njen bi doprinis tad bio kako treba, 2 miliona u budžet za sport umesto u njen džep. I za sve ostale većnike isto važi a ima ih 9. Paraziti!

13 0
20.08.2017 u 15:04 P.S. рече:

Zanimljivo bi bilo istraživanje i upoređivanje kolike nadoknade primaju članovi opštinskih veća po Srbiji i što ovi u Prokuplju baš primaju najviše.

8 0
Одговори на коментар
19.08.2017 u 08:22 Rukometaš sa strane рече:

Nije sve u novcu, jeste samo kad se priliva u privatne džepove.

3 15 Одговори на коментар
19.08.2017 u 08:19 Dunja рече:

Kako im samo smeta kad se zavrnu slavine. Ovo nisu male pare. Malo je za šepurenje. Dosta im je bilo. Ako nisu u situaciji da se organizuju, neka daju ostavke. Dosta je bilo drpanja. Baš su licemeri.

2 18 Одговори на коментар
18.08.2017 u 22:08 Bivši notar vlasti рече:

Čitam danima sva ova dogadjana,čitaju milioni u svetu sa "tih"portala. . . Šta je sporno,u čemu je problem ? Kao "cvrčak i mrav",kao "David i Golijat",kao dokazana pamet i isto tako budala,kao Zvezda i Partizan,kao K.Mitrovica i Prokuplje,kao,kao,kao. . . Nema vama (pozdrav iz Norveške)spasa,nema grejanja u hali deset godina,nema para,nema razumevanja. . . Što gasite rukomet,kosarku,zasto i zbog koga vi vlasti u Pk ? Zbog pojedinaca ? Pa recito to javno vi iz vea,imate 60%vasih birača,ne mogu vam ova dvojica sa slike baš ništa !!! Što kažnjavate kao da vam je Bogom dano ? Ja sam bio "notar"vlasti,nije sve doveka,traje,traje pa nestane kao mehur... Zadesiće to i vas iz Pk opšt.veća,ali kao što reče upokojeni Partijarh Srpski Pavle- "Budimo ljudi" . Ti Majo nisi ispala čovek !

22 1
18.08.2017 u 23:54 Ma nemoj рече:

Ma što tako? Kako ne može? Da li je danas veliki vođa, samozvani mesija našeg naroda, rekao, citiram „ OPOZICIJA NIKAD!!! NEĆE POBEDITI“ znači on smatra da će biti doživotni vladar, a ovi njegovi naravno veruju sve, ako on kaže sutra ćemo da letimo bez aviona oni će da poveruju da će da im niknu krila... Pa zato opet pitam, kako? Kako nije sve večno, pa oni se ponašaju kao da su već ustavom proglašeni za doživotne, a nisu svesni, ma kakvi doktori bili, farmaceuti, vkv majstori, ili poznavali dobro globuse, ništa nije večno, a kada padnu... Previše visoko lete!!!!!!!!!

20 0
19.08.2017 u 01:04 Urke рече:

Ovaj bivši notar je ipak samo bivši, propali filozof i ništa drugo. Drzave pare moraju da se troše domaćinski. Koliko primaju za putne troškove ova dva "lepotama"?

0 19
Одговори на коментар
18.08.2017 u 21:32 Jedva čekam рече:

Otvara se nova sportska disciplina - botonijada! Takmičari će se takmičiti u brzom kucanju komentara, kad vrhovni da znak svi kreću i ko najviše iskuca za 10' taj pobednik! Ima samo jedna mana, neće pustiti takmičare da sami odlučuju da li da hvale u komentarima ili da kude, kažu oni to sami ne umeju da razgraniče, već po savetu vrhovno jednog jedinog presvetlog.

21 0 Одговори на коментар
18.08.2017 u 20:16 Stari Prokupcanin рече:

Ja sam na strani kosarkase nase dece,dece prokupcana naravno protiv ovih smrdljivih naprednih botova

27 1
19.08.2017 u 01:32 Mladi Prokupčanin рече:

Ipak si samo stari Prokupčanin. Ovaj grad ima i mlade, davno su prošla ta vremena kad je neko mislio da on može sve. Dajte objavite koliko su ove delije isisavale para iz budžeta u ranijem periodu. Puno toga će biti jasnije.

1 18
19.08.2017 u 10:40 Sve manje рече:

Koje mlade? Ako si mlad budi iskren koliko naših drugova je otišlo preko u zadnjih 5 godina? Koliko ih se još sprema? Oćeš da krenem od carine ili od kasarne da ti nabrajam od 82-3 godišta do 93-4 otišlo je brat bratu 1000 ljudi, još toliko nas odlazi u narednih 3-4'a onda vi napredni vrtite se u krug sa sve starcima koji ostaju

17 0
Одговори на коментар
18.08.2017 u 17:49 Saša рече:

Sendvicari pogresno ste culi. Nije Boško nego Biško. Toliko o tome koliko znate o prokupackom sportu.

28 0 Одговори на коментар
18.08.2017 u 17:48 Vladan Arandjelovic - DELFIN рече:

Ja Vladan Arandjelovic - Delfin se ne krijem iza laznih imena ,nadimaka ... Za mene se zna koliko sam privrzen kosarkaskom sportu u Prokuplju. Hiljade ogledanih utakmica fudbalera,rukometasa,odbojkasa... U kosarci sam 20god ,ne slucajno ... Ziveo sam tad za one trijumfe u Atini ,za zlatnu medalju kosarkasa! Krecio i farbao sadasnji hram kosarke u Prokuplju ,skupljao sneg u satorska krila da bi fudbaleri igraci mec ,kosio travu ,rukometasima i odbojkasima brisao parket ,bokserima menjao za vreme meca krvave kante... Ja sam DELFIN koji poznaje sve sportske hale i fudbalske terene od Subotice do Bujanovca i poznajem sve sportske radnike u Srbiji. To je ono sto nema cenu i zato sam ja mnogo bogat covek jer politika je od danas do sutra ,biznis takodje ,a jedino sto vecno traje to su sportska prijateljstva! Pametnom dovoljno ko cita ,a glupima da ne kazem botovima nikad to nece da bude jasno. HASTA LA VICTORIA ,SIEMPRE !!!

35 5 Одговори на коментар
18.08.2017 u 17:14 Zuta Biljana рече:

Nije lepo sto kritikujes

1 1 Одговори на коментар
18.08.2017 u 16:40 Pozdrav Sirotinjo рече:

Pogledajte Cickovu skolu kako sada izgleda. Cestitajte vecnici. I pljinite joj pod prozor. Imate vremena da komentarisete ovo zato sto ste neradnici ipropali politicari . Zapitajte se kako ja u 18 godina imam isti dan kao i vi. Samo napred gazite ljude koje ste vi postavili i birali. NIko ne voli Vucica a lik ima podrsku 50% Srbije.

1 32
18.08.2017 u 17:36 Zoki рече:

Prave vrednosti se poštuju u Srbiji.

0 16
18.08.2017 u 17:38 Pribakče рече:

Obrukaše me Biško i Vule.

0 26
18.08.2017 u 17:40 Vučelić рече:

Tetin bi trebalo da zna kako se zgrće lova.

0 23
18.08.2017 u 17:45 Konobar рече:

Uskraćeno im za kafiće. Pukli su. Ova dva momka su se dosta bahato ponašala sa drzavnim parama. Nema, svako ko ima taj i štedi.

2 24
18.08.2017 u 17:46 Bibana рече:

Bišku nece ni Hisar da pomogne, Bogu hvala.

0 23
18.08.2017 u 17:51 Cale рече:

Vule se svugde namece i voli da glumi zapršku. Nema love za mrgalomane. Bravo za vecnike.

1 28
18.08.2017 u 18:41 Kolega рече:

Neka neko Kaze koliko su nas koštala ova dvojica zadnjih 20 godina. Bolje je bilo da je taj novac usmeravanje u obrazovanje.

1 25
18.08.2017 u 19:34 Nena рече:

Mile...pozdravlja te Tetin.

19 0
Одговори на коментар
18.08.2017 u 16:29 Trtoje рече:

Vule i Boško su pukli ko bas. Nema lova za lični luksuz. Dosta je bilo.

1 24
18.08.2017 u 17:13 Evica Djokic рече:

O kom luksuzu ti pricas?Muka ti sto nisi gradski lik kao njih dvojica?Zao ti sto niko ne zna za tebe?Tesko ti sto ujutru kad ustanes,gledas sa kim ces da pijes kafu u nekom od kafica i pravis scenario za svakog ko prodje. Stidi se bre kompleksasu! Taj Vule zivi u stanu pokojnih roditelja a Bisko u stanu ,koji je njegova zena dobila od roditelja. Ne voze mercedese i ne putuju na Maldive Sve sto.imaju dali su za sport. Treba da te bude sramota i da se uvuces u rupu jer samo tamo ti je i mesto. Da si neko ostvaren da imas svoj zivot,ne bi te zanimali tudji zivoti. Stoji i cekaj red. Pa kad stignes. Strpljivo. Jer si Niko. A Bisko i Vule,njima su vrata svuda otvorena. Zasluzili. Zaduzili. Prijatelji svuda. Njima se vrata sama otvaraju. I sada ce ! Pozdravljam te,pa se vidimo na setalistu jer ti drugo zanimanje nemas.

26 5
18.08.2017 u 17:26 Prcoje рече:

Koga Trtoje treba da natri jedan od ove dvojice ?

9 1
19.08.2017 u 00:55 Sisoje рече:

Evice, stvarno nemaš nikakve kriterijume, baš mene briga za ovu dvojicu. Oni su za mene građani ovog grada ko svi drugi. Problem je baš u tim vratima što ih spominješ. Ta vrata trebaju svima da se otvaraju isto. Ko su Vule i Boško, šta oni zapravo hoce? To što neko sa nekim pije kafu na gradskoj kaldrmi meni ništa ne znači. Pogledaj Vuleta kako izgleda...... Sve će nam biti jasno, bahatost i arogancija. Briga mene mori kao za lanjski sneg to gde oni žive. Da li je Nečija supruga dobila novac od nekog nasledstva iz inostranstva ili ne, to nije bitno. Ovde je poenta u činjenici da se ne bacaju novci iz budžeta. Da se sve stavi pod kontrolu. Isto to važi i za one persone koje fiktivno putuju iz Niša za Pripremu i uzimaju novac za taj put, a da pritom uopšte ne napuštaju grad. Pitaj Niška o tome. Za to se ne buni. Ova država ima zakon koji mora da se poštuje. Ja ću svoju kafu uvek da pijem sa meni dragim ljudima i uvek ću biti protiv kriminala.

1 18
19.08.2017 u 01:00 Trtoje рече:

Ko je od ove dvojice gradski lik? Ko su zapravo oni, šta oni predstavljaju, dokle više sa tim? Briga me za njih, nisu oni cvecke. Postavke su ti skroz pogrešne.

1 18
19.08.2017 u 01:38 Lele рече:

Ova Evica se baš uživela u ulogu. Daleko su ova dva lika od nekih veličina kako ih ti predstavljaš i doživljavaš. Šta da kažem ja tek za sebe, zahvaljujuci mojim sposobnostima u ovom gradu je bilo puno uzdisaja, suza i radosti. Ovi su samo deo onog što sam ja bio. Doduše nisam se nikada mešao u politiku, za njih neću da komentarišem, to svi znaju kako su kod njih vetrovi duvali. Imam samo jedno pitanje, ato je: Gde žive ova dva lika?

0 17
19.08.2017 u 09:44 Vratar рече:

"Lele",posalji mamu i punoletnu sestru pa ću da im kao batler otvorim vrata . .

16 0
Одговори на коментар
18.08.2017 u 16:26 Kako je na Binu zet рече:

Sigurno su do sada dobijali koliko su hteli. Nema vise rođaci.

3 22 Одговори на коментар
18.08.2017 u 16:25 Pošto рече:

Ovo bi da budu savremeni petooktobarskih. To je ružna prošlost. Ostadoše plitkih džepova. Teško da uplivaju kod ove vlasti.

3 15
18.08.2017 u 21:01 Vala рече:

Ako ne uplivaju biće jedini! Kod ovih su uplivali i oni kojini u septičku jamu ne bi mogli...

7 0
Одговори на коментар
18.08.2017 u 16:22 Bekenbauer рече:

Vule i Boško, ispričane priče.

3 23
18.08.2017 u 17:39 Bleki tj Bogićević рече:

Bekenbaueru,marš smradu BOTOVSKI !!!

24 0
Одговори на коментар
18.08.2017 u 16:19 Rajko рече:

Kad vidimo ko se žali, jasno nam je sve.

3 22 Одговори на коментар
18.08.2017 u 16:18 Stojko рече:

Bravo Majo, samo domaćinski sa novcem.

4 29 Одговори на коментар
18.08.2017 u 16:16 Komšija рече:

Majo, u pravu si! Ovi što se žale, uskraćeno im je da troše narodne pare. Baš oni to vole. Prošla su ta vremena.

3 26
18.08.2017 u 20:53 Klicko рече:

Ma ne samo vi napredni kadrovi trpajte u dzepove

19 0
Одговори на коментар
18.08.2017 u 16:13 Vecnica рече:

Covek koji se bavi ovim poslom mora biti dobar psiholog

0 19 Одговори на коментар
18.08.2017 u 15:00 Centar рече:

Znaci to je bio onaj misteriozni pozav na Ustanak ako vas budu vodili cakic i delfin osudjeni ste na propast u svakom slucaju podrska kosarkasima ovo je bezobrazluk sta rade

9 7
18.08.2017 u 19:08 Cakić рече:

Da si ti meni živ i zdrav !!!!

13 6
Одговори на коментар
18.08.2017 u 14:58 Pčelar рече:

Ti si "Revizoru"dokana muva,buva koja skače sa govna na govno,a ono od stoke ti je najsladje . Pokušavaš da nekome bereš med ali toliko si maligan da te šaljem na deponiju !!!

12 10
18.08.2017 u 23:42 Revizor рече:

Deponija ste ti i slični koji ste od ovog grada napravili smetlište.Ja navijam da se što više pokoljete, pa da što pre dotaknemo dno, kako bi mogli da krenemo na bolje.Mnogo je potrebno za tu istoriju, time is on my side.Bez nervoze, može da ti šteti zdravlju.

3 12
19.08.2017 u 00:29 No time рече:

Nemamo vremena aman ljudi!!!! Dok mi pišemo komentare deca nam odoše! Ja skroz razumem ove na vlasti, nije im bitan niko osim njih samih, prodali bi i rođene majke da ostanu na pozicijama, odrekli bi se dece, ali dajte opozicijo, neopredeljeni, samo razmislite malo.... Nema nam dalje, meni su dva deteta sa diplomama posle godina i godina čekanja posla otišla odavde, sada treba i unučiće da dobijem, ali oni neće živeti ovde, kao i uničići mnogih drugih. Zašto? Nisu im krivi ni Tito, ni Milošević, ni žuti! Oni SADA nisu mogli da nađu posao osim u Leoni kao obični radnici... Pa jel to oćemo? Da ko ima vezu radi, za druge je tu leoni i rič i mutura? Moja dece da se vrate neće, izgubili su veru u našu vlast, ali u ime dece koja se pakuju ili kupuju kofere, nemojmo više da čekamo, ako ja sa mojih 56 imam i dalje veru da će mi deca bar na odmor dolaziti umesto da mi šalju novac da ja idem kod njih, valjda i vi mlađi možete da se trgnete malo!

8 0
Одговори на коментар
18.08.2017 u 13:44 vecnica рече:

Poslusajte svi VECNICU!!! Budite bahati i neodgovorni i na kraju ce vam se to isplatiti!!!!

18 1 Одговори на коментар
18.08.2017 u 13:18 Ako smem... рече:

I sad opet da nešto napišem urednik će reći mržnja... Nije da komšiji crkne krava, ali i onaj komentar se odnosio na povlađivanje jednima a uskraćivanje prava drugima... Dok se fudbaleri žale na dva sata puta i dobijaju enormno mnogo novca, klubovi koji ćute, rade i oatvaruju uspehe ne dobijaju ništa! Elem, pokazalo se u svim sferama našeg života : NIJE BITNO KOLIKO ZNAŠ I KOLIKO VREDIŠ, VEĆ KOGA ZNAŠ I KOLIKO MU VREDIŠ ( glasova na izborima) ... Samo napred sportisti, izdržite još malo dok većnica ne ode u neko ministarstvo, pošto se odavno ne gleda profesionalni uspeh, već partiska poslušnost, a onda će valjda da dođe neko ko se bar malo razume u sport, ne samo u politiku...

24 1
18.08.2017 u 13:44 Revizor рече:

Pošto smeš...smeju i neki drugi.Većnicu je bespotrebno komntarisati, ona je dobijenom jedinicom na eksternoj reviziji kao direktor škole pokazala koliko je sposobna.Ali ovo dvoje, što 20 godina vode klubove, kao da im je dedovina, treba komentarisati.Ali, ima li svrhe za tim?Samo onaj ko nije u toku sa stvarima, zna da ovo nije farsa koja za ima cilj da se promeni član veća zadužen za sport.Nije više po ukusu one dvojice što se pitaju za sve.To je cilj.A vi i dalje verujte da se ovi na slici bore za klubove i boljitak sporta u Prokuplju.

21 6
Одговори на коментар

Ваш коментар

Пошаљи

Коментари објављени на сајту prokupljenadlanu.rs не одражавају став власника и уредништва, као ни корисника сајта. Ставови објављени у текстовима појединих аутора такође нису нужно ни ставови редакције, тако да не сносимо одговорност за штету насталу другом кориснику или трећој особи због кршења ових Услова и правила коментарисања.

Строго су забрањени: говор мржње, увреде на националној, расној или полној основи и псовке, директне претње другим корисницима, ауторима новинарског текста и/или члановима редакције, постављање садржаја и линкова порнографског, политички екстремног, увредљивог садржаја, оглашавање и постављање линкова чија сврха није давање додатаних информација везаних за текст.

Строго је забрањено и лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени.

Редакција сајта задржава право да не одобри коментаре који не поштују горе наведене услове.

Пријавите комунални проблем
ЈКП "Hammeum" Прокупље
у служби грађана

Прокупље на длану је место за све Прокупчане


Анкета

Да ли се претерује са славским спремањем?


Контакт

E-mail

info@prokupljenadlanu.rs

Уредник

+381 (0)60 07 11 209
biljana.roganovic@prokupljenadlanu.rs

Менаџер

+381 (0)65 84 22 792
menadzer@prokupljenadlanu.rs

Пошаљи