Prokuplje na dlanu

Друштво

БОЖИЋНИ ИНТЕРВЈУ СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ПРОКУПЉА МИЛАНОМ АРАНЂЕЛОВИЋЕМ: ЗАВРШИЋЕМО ЗАПОЧЕТЕ И РЕАЛИЗОВАТИ НОВЕ ПРОЈЕКТЕ

 • Cestitka za novu godinu
 • Cestitka za novu godinu
 • Cestitka za novu godinu
 • Cestitka za novu godinu
 • Cestitka za novu godinu
 • Cestitka za novu godinu
 • Cestitka za novu godinu
 • Cestitka za novu godinu
 • Kuca na prodaju
 • Stamenkovic
 • Evropski centar za edukaciju
 • Jablanovica


Објављено: 07.01.2021 u 13:27 | Аутор: Redakcija 12 коментар(a) БОЖИЋНИ ИНТЕРВЈУ СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ПРОКУПЉА МИЛАНОМ АРАНЂЕЛОВИЋЕМ: ЗАВРШИЋЕМО ЗАПОЧЕТЕ И РЕАЛИЗОВАТИ НОВЕ ПРОЈЕКТЕ


Први човек, градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић за портал Прокупље на длану, сумирајући резултате из прошле године изразио је задовољство због начина на који је град функционисао у време пандемије и казао да су поред свих потешкоћа реализовани многи пројекти због којих је побољшан квалитет живота грађана и да се ова година може оценити као успешна. Уједно, он је 2020. годину сагледао и са свог личног аспекта, која је за њега након избора на место градоначелника била време преокрета и почетка новог начина живота.

Велики број улица, а неке су по први пут, су асфалтиране и урађене, како на селу тако и у граду. Шта грађани могу да очекују у наредној година на плану реализације инфраструктурних објеката?
На почетку бих свим грађанима Прокупља честитао најрадоснији хришћански празник Божић уз традиционални поздрав Мир Божији, Христос се роди уз жељу за личну и породичну срећу.
Становници градских улица које још увек нису добиле асфалт али и сеоских подједнако у наредној години могу да очекују наставак изградње улица али и комплетно инфраструктурно опремање. Такође, спремљено је око 20 пројеката за изградњу сеоских и градских улица за наредну годину. Радове грађани могу да очекују већ на пролеће, планирамо да наставимо онде где смо стали пре непуних месец дана када се завршила грађевинска сезона и наравно планирамо да обрадујемо грађане градског и сеоског подручја новим улицама.
Два велика пројекта су у току, изградња Индустријске зоне и Изградња пијаце. Можете ли нам рећи када је планиран завршетак радова?
Завршетак радова на опремању привредне зоне очекујемо у фебруару месецу. Већ у марту најкасније технички пријем и примање објекта спремног за нове инвеститоре. Такође, до краја јануара ћемо аплицирати за опремање додатна 2 хектара чиме ћемо комплетан објекат привести намени. Оно што грађани треба да знају то је да ће привредна зона од 1.марта бити потпуно спремна за нове инвеститоре који ће одмах моћи да почну да граде. Реализацију јавне набавке за опремање пијаце пошле дужег времена очекујемо у априлу месецу. Било је неких застоја око почетка реализације јер смо чекали неке локалне самоуправе које су са нама у програму да комплетирају документацију, такође, ситуација око Ковида се компликовала а пројекте финансира европска банка па је било и застоја око финансирања. Напокон у априлу очекујемо да крене главно опремање пијаце, с обзиром да смо завршили све приступне саобраћајнице и мост преко Стражавачке реке.


Сматрате ли да је изградња привредне зоне „Хисар“ камен темељац, за долазак познатих фирми. Можете ли нам открити да ли су у току преговори за неку од тих компанија
Не могу да откривам још увек све детаље, постоји пар инвеститора који су заинтересовани за инвестирање у изградњу фабрика у новој привредној зони. Град Прокупље ће након отварања зоне усвојити јасну стратегију око начина и стратегије уступања земљишта дељењем у приоритете. Пре свега на основу вредности укупне инвестиције, укупног броја радника које ће запошљавати заинтересовани инвеститор али и капацитета саме зоне и положаја у истој.
Шта ауто пут значи грађанима Прокупља и Топлице?
Значи велику развојну шансу за све у Прокупљу и Топлици. Приступачност самог подручја, повезаност са осталим деловима земље, Европе и света али и једно велико градилиште са огромним бројем радника и укључивањем свих локалних субјеката и фирми као подизвођача у изградњи. Две велике петље, на улазу и излазу из Прокупља такодје ће омогућити приступачност града самом аутопуту. Мора се нагласити да ће нова привредна зона бити повезана са аутопутем и омогућити један од најповољнијих положаја за инвеститоре у читавој Србији.
Уређењe градског трга је оно на шта можемо да рачунамо у наредној години. Можете ли нам открити како ће да изгледа И шта ће се дешавати са паркингом?
Ускоро ће бити грађанима Прокупља представљена три различита идејна решења за опремање самог објекта трга. Грађани ће бити ти који ће у онлине анкети одлучити највећим бројем гласова како ће њихов трг да изгледа. Ми крећемо чим временски услови то дозволе са припремним активностима и радовима на обезбеђивању услова за реализацију.
Грађани желе да добију одговор и на то због чега често ресторан Савићевац не ради, омиљено место изласка наших суграђана у току летњих месеци. Да ли је у потпуности приватизован објекат и има ли назнаке да ће од пролећа кренути са радом?
О томе не одлучујемо ми већ стечајни управник који води стечај предузећа које је закупац објекта. Закон не дозвољава да можемо да реагујемо на било који начин. Поднели смо захтеве за раскид закупа за оне делове објекта који су недвосмислено наши али смо још увек немоћни да и томе можемо сами да одлучујемо. Ми ћемо на Хисару поред тврђаве завршити и летњу позорницу, расвету до врха и асфалтирање платоа надомак саме куле али и асфалтирање комплетне саобраћајнице до врха брда. За сам објекат Савицевац ми ћемо да водимо нашу борбу коју ћемо надам се да завршимо успешно. Нажалост, ово је још једна тековина коју нам је предходна власт оставила у наследство али ћемо се борити до краја да тај легат вратимо грађанима Прокупља, управо онако како је то својевремено предвидео и завештао Др Алекса Савић иако су неки мислили да то они могу да одузму градјанима Прокупља и покушају да "поклоне" некоме коме то не припада.
Иако многи полажу у инфраструктуру, ипак за велики број грађана најзначајнија је реконструкција зграде Гимназије, која ће у свом другом веку постојања добити нови изглед. Када је планиран завршетак радова и када ће ученици моћи да похађају наставу у овој згради?
Ученици ће у потпуно нови објекат школе ући почетком наредне школске године. Стараћемо се да диманика максимално буде испоштована и да вршимо максимални притисак на изводјаче. Ово је један од највећих пројеката града икада и сама зграда ће по завршетку поред тога што ће бити најмодернија бити и једна од најлепших у граду. Добиће једном речју онакав изглед какав заслужује.
И са пандемијом изазваном вирусом Ковид -19 и са великим бројем задатака све време сте се успешно борили. Које све циљеве човек који обавља функцију градоначелника треба да постави испред себе да би био успешан на послу?
Морате доста да радите, без празног хода и оформите добар, јак и способан тим. Такође, најважнија је ствар да циљеви који се поставе буду реални, да домети буду јасно препознати, приоритети постављени а све се после тога постиже искључиво радом и великим залагањем, радом и ван радног времена, радом викендом… Морам да похвалим и свој тим са којим радим, заједно одређујемо приоритете и максимално се залажемо за реализацију истих. Са пуно рада и залагања резултат је неизоставан. Грађани Прокупља су нас на изборима задужили а ми то морамо да вратимо својим радом и залагањем.


Шта је оно што сте ставили у други план када сте преузели функцију.
Грађани Прокупља и њихове потребе су у првом плану, све остало стаје у други план наравно. Боримо се за бољи живот грађана Прокупља и бољи стандард и услове живота. То су приоритети ове власти и тако ће бити до последњег дана мандата.
Да ли имате подршку породице за посао који радите и да ли су они знали шта вас заједно очекује када сте преузимали ову функцију.
Имам подршку наравно. Без подршке се не бих ни прихватао овако важне улоге. Они су ту за мене у сваком тренутку. Овекивања су била позната јер сам пре ове функције био на јавној функцији пуних седам година. Ништа то није страно. Свакодневна борба за бољитак града и његових грађана.
Да ли су се чланови породице и пријатељи навикли на Ваше обавезе и да су можда због тога скрајнути у други план? Можете ли данас, исто као и пре да седите са истим пријатељима, на истим местима, или сте неке навике променили. Можда Вас је и функција променила, кога више Вас или пријатеље.
Уз добру организацију радног дана и слободног времена углавном је све то могуће. Наравно, овакав посао тражи пуно одрицања али без обзира. И даље посећујем места на којима сам често био и то могу да потврде сви они који ме познају. Свако послеподне сам у шетњи градом, другим активностима са пријатељима… Не може тако често и учестало као некада али се трудим.
Дуго година сте обављали различите градске али и функције на нивоу округа да ли сте били спремни да преузмете ову, можда најодговорнију? И када Вам је предложено место градоначелника са ким сте прво консултовали и поделили своја очекивања, недоумице и усхићење?
Не бих се неспреман ни прихватао посла. Годинама сам био на функцији члана градског већа, водио све ресоре и сегменте, поставио на тим пољима многе стандарде по којима се и данас ради. Наравно, први пут сам у улози првог човека, али имам правац, заједно са својим тимом сам одредио најбитније приоритете и радимо.. Шта даље рећи. Посао је невероватно захтеван и одговоран али имамо снаге… Истрајаћемо.
Шта сте жртвовали прихватењем функције и да ли сте икад пожелели да радите нешто друго?
Жртвовао сам слободно време углавном, празнике са породицом… Али, биће времена. Други послови тек предстоје. Сада сам овде, сутра… видећемо.
Коментари

10.01.2021 u 09:41 Blue Marlin рече:

Sta bi sa odgovorom vezanim za parking???

0 0 Одговори на коментар
10.01.2021 u 08:31 Slavisa рече:

Lepo je sto gradite i radite vi licno a vasa gradjevinska inspektorka ne reaguje kad nas stanovnik ulice nikole kopernika zauzima asfaltiranu ulicu postavlja ogradu i zagorcava zivot a vasa inspektorka se ne oglasava vec i sama daje blagoslov da covek postavi ogradu na delu asfalnog puta

1 1 Одговори на коментар
08.01.2021 u 20:55 Sladjana рече:

Samo nema se para da se zavrsi kanalizacija kroz grad ito otvorena koja se oseca do pla grada ispod doma zdravlja ikomunalnog preduzeca pa zagadjuje pola grada

4 0 Одговори на коментар
08.01.2021 u 15:06 Neko рече:

Bice sve jednoga dana...

10 2 Одговори на коментар
08.01.2021 u 11:31 Toza рече:

Bivši buvljak na Carini pretvoriti u parking garažu na tri nivoa. Ulaz iz donje i gornje ulice. Blizu je svega bitnog u gradu, crkve, pijace, šetališta, Hisara ltd.

20 1 Одговори на коментар
07.01.2021 u 22:43 Slovenac рече:

Bravo za gradonacelnika.konacno mlad sposoban,ambiciozan,covek na celu grada.puno srece i uspeha u daljem radu.poz

13 37 Одговори на коментар
07.01.2021 u 21:45 Mile рече:

Maaa Bravooo

11 22 Одговори на коментар
07.01.2021 u 21:02 Bojan рече:

Sve najlepse u novoj godini i tekucim praznicima nasem predsedniku,veliko hvala na dosadašnjem učinku, uz punu podrsku za naredne ciljeve...

23 41 Одговори на коментар
07.01.2021 u 20:13 Vojvoda рече:

Sta bi sa Vojvodjanskom ulicom? Samo obecanja prazna. Objavljujte komentare.

22 2 Одговори на коментар
07.01.2021 u 17:16 Rangina mala рече:

Ja bih zamolio autora PROKUPLJE NA DLANU da dodje , slika put u selu donja trnava-rangina mala na 5km od prokuplja smo a ne mozemo ni pesaka vise da idemo putem jer puta nema odseceni smo od sveta

29 4
08.01.2021 u 20:40 Rangina mala2 рече:

Izvolite vi iz opstine dodjite vašim novim autima i prodjite putem iz trnave ka ranginoj mali i vidite da li može da se prodje. Odsečeni smo od svega, zimi pogotovo ne može ni pešaka da se prodje kad krenu kiše i snegovi. Već dugo vremena se obećava taj put i taj most i nikako. Postavili ste uličnu rasvetu koja trenutno znači da samo bolje vidimo bare i rupe na putu. Sramota je stvarno.

3 0
Одговори на коментар
07.01.2021 u 14:06 Milos рече:

Lepo je sto ce trg biti rekonstruisan, samo do sada nismo culi ni rec na koji nacin ce biti reseno parkiranje. Grad se gusi u saobracajnom kolapsu, prioritet svih prioriteta mora da bude izgradnja novog parkinga.

40 1 Одговори на коментар

Ваш коментар

Пошаљи

Коментари објављени на сајту prokupljenadlanu.rs не одражавају став власника и уредништва, као ни корисника сајта. Ставови објављени у текстовима појединих аутора такође нису нужно ни ставови редакције, тако да не сносимо одговорност за штету насталу другом кориснику или трећој особи због кршења ових Услова и правила коментарисања.

Строго су забрањени: говор мржње, увреде на националној, расној или полној основи и псовке, директне претње другим корисницима, ауторима новинарског текста и/или члановима редакције, постављање садржаја и линкова порнографског, политички екстремног, увредљивог садржаја, оглашавање и постављање линкова чија сврха није давање додатаних информација везаних за текст.

Строго је забрањено и лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени.

Редакција сајта задржава право да не одобри коментаре који не поштују горе наведене услове.

Пријавите комунални проблем
ЈКП "Hammeum" Прокупље
у служби грађана


Анкета

Да ли возите бицикл?


Контакт

+381 69 75 53 12

[email protected]

Пошаљи