Prokuplje na dlanu

Друштво

ПРЕМИЈЕРКА АНА БРНАБИЋ У ПРОКУПЉУ-ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ДОМА ЗДРАВЉАОбјављено: 08.02.2020 u 10:15 | Аутор: Redakcija 25 коментар(a) ПРЕМИЈЕРКА АНА БРНАБИЋ У ПРОКУПЉУ-ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ДОМА ЗДРАВЉА
Одсек за односе са јавношћу и протокол Град Прокупље

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министар здравља Златибор Лончар, јуче су у пратњи народног посланика из Топлице Дарка Лакетића и градоначелника Прокупља Александра Симоновића, обишли радове на реконструкцији Дома здравља у Прокупљу, у коме ће бити смештен најмодернији здравствени центар. Поред представника Града Прокупља, премијерку Брнабић су испред Дома здравља поздравили и бројни грађани.

Овом приликом, одржана је и презентација на којој је представљена реконструкција овог објекта, а потом је премијерка Брнабић разговарала и са извођачима радова.


-Драго ми је да сам данас поново у Прокупљу. Ово је трећи пут да као председница Владе посећујем Прокупље. Овде сам била у августу 2018. године, када смо управо обишли Дом здравља и Општу болницу, и тада сам обећала да ћемо као Влада Републике Србије, радити на томе да Прокупље и цео овај округ добију најсавременију болницу. Данас смо овде, да обележимо почетак радова на овом амбициозном пројекту. Цео пројекат се састоји од санације, привођења намени око 30.000 метара квадратних онога што је требало да буде општа болница још 1989. године, а никада то није постала. Стајала је овако свих ових деценија, рекла је премијерка Брнабић.


Она је додала да површина корисног простора износи неких 25.000 квадратних метара и да је укупна инвестиција вредна 2,5 милијарде динара.

-Око милијарду динара износи само ова прва фаза, која се тиче енергетске ефикасности, а након тога иде и сређивање унутрашњости. Управо сам разговарала са министром Лончаром да ћемо после овога морати да уложимо додатна средства у најсавременију опрему, како би заиста здравствени центар и заживео. Ово ће бити први објекат у целој Србији, где ће Дом здравља и Општа болница, бити на једном месту. Срећна сам и поносим се тиме што сам данас управо овде, што показујемо на сваки начин да нисмо политичари који само дају празна обећања, већ смо људи који раде у интересу свог народа и своје земље, и када нешто обећамо, то и испунимо, истакла је премијерка.

Она је додала да је несрећна ствар код нас у Србији врло често то, да многе пројекте започињемо, а да неке никада и не завршимо.

-Клинички центар Ниш, Београд на коме се тренутно ради, Војводина, односно Нови Сад, где очекујемо да до краја фебруара потпишемо уговор за реконструкцију и изградњу, и Крагујевац, где се тренутно ради на техничкој документацији... Само у инфраструктуру и здравство у Србији, улажемо преко милијарду евра, нагласила је Брнабић.

Она је подвукла да поред реконструкције медицинског центра у Прокупљу, постоје још два важна пројекта за наш град.

-Један је нова Индустријска зона, а ја сам приликом нашег последњег виђења обећала да ће бити завршен пренос имовине са Републике на Град Прокупље и то је завршено, као и пројектно-техничка документација, а у јануару ове године, Министарство привреде је расписало позив за инфраструктурно опремање ове зоне и надам се ћемо у наредних неколико месеци кренути и са овим послом. Ту је вредност 190 милиона динара. Други врло важан пројекат је “ауто-пут мира”, који је веома значајан за овај део Србије и читав Топлички округ. Могу да кажем да је већ усвојен просторни план и да се у овом тренутку ради на пројектно-техничкој документацији. Очекујемо да ћемо позив за прву фазу имати већ током лета ове године, а искрено се надам да ће се са радовима почети до краја 2020. године. То ће заиста бити једно другачије Прокупље, другачији Топлички округ, поручила је премијерка у Дому здравља и подсетила да је председник Србије Александар Вучић отворио нови погон Бизлинка 2018. године, а да ће сама перспектива ауто-пута помоћи да дође више страних инвеститора, који ће запослити велики број људи.

-Урадићемо још доста тога, што ће младе људе задржати да остану у свом родном граду и управо ту оснују породице, закључила је премијерка Ана Брнабић.


Министар у Влади Републике Србије, Златибор Лончар, честитао је здравственим радницима и грађанима почетак радова на реконструкцији Дома здравља.

-Разговали смо са људима, и они и даље сумњају јер су им многи раније обећавали. Вероваће тек кад се радови заврше. Како све иде по плану, сигуран сам да ћемо сви бити задовољни због завршеног посла, јер смо и извођаче радова замолили да то буде у року. Ово ће бити велика ствар и за Прокупље и за медицину и овај део Србије, рекао је Лончар.

Градоначелник Прокупља, Александар Симоновић, овом приликом се захвалио најпре председнику Републике Александру Вучићу на подршци у реализацији овог важног пројекта за све грађане Прокупља и Топлице.

-Захваљујем се овом приликом у име грађана Прокупља и премијерки и Влади Републике Србије, која је донела један закључак којим је Топлички управни округ прогласила за округ од посебног значаја за Републику Србију. То значи нове инвестиције и нова улагања кроз различите пројекте. На седници Владе у Прокупљу, најавили смо три велика пројекта, а један од њих је реконструкција постојећег Дома здравља и изградња новог модерног медицинског центра. Други је изградња ауто-пута, која ће кренути у току ове године. Надам се да ћемо се за пар месеци видети опет у Прокупљу, када ћемо поставити камен темељац за нову Индустријску зону. Захвалио бих се и министру Златибору Лончару, који нас је подржавао у овом пројекту и својим сугестијама, захваљујући искуству које има, допринео томе да пројекат буде још бољи. Такође се захваљујем нашем народном посланику и председнику скупштинског Одбора за здравље и породицу Дарку Лакетићу на подршци коју пружа нашој локалној самоуправи у годинама иза нас, подвукао је градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

Одсек за односе са јавношћу и протокол Град Прокупље
Коментари

09.02.2020 u 21:59 Dex рече:

Ko radi u Domu zdravlja zna da je grejanje zimi slabo,kako ce biti za celu zgradu kad se zavrsi u sta sumnjam.Parking je vec sad mali trebace tri puta veci... Prave od babe devojku,tesko da ce to biti.Jos jedna u nizu u startu pogresna investicija.Neka porazgovaraju sa nekadasnjim sefom gradilista koji je gradio Dom Zdravlja,da li posle ovoliko godina moze to da se realizuje!

3 0 Одговори на коментар
09.02.2020 u 09:25 Milan рече:

Cirkus zvan naprednjaci

12 3 Одговори на коментар
08.02.2020 u 21:33 DR рече:

STO SE MENE LICNO TICE MOZEMO DA RAZGOVARAMO O PROJEKTIMA KOJE STE URADILI ILI ZAVRSILI.....

15 0 Одговори на коментар
08.02.2020 u 17:56 Peokuplje рече:

Bolnica je poceta 80godina posle silnih vlast niko nije prico o domu zdravlja,a kamoli da se usudi u taj projeka krupan zalogaj.Pravljene su sportske hale od koje nemaju dobit samo zaposljavaju stranacke.Videcemo zavrsetak radova,kao zgrade kod sportske hale.Ako zavrse veliki uspeh!

7 0 Одговори на коментар
08.02.2020 u 16:32 Počelo je počelo рече:

Od avgusta 2018 do sad ništa nije mrdnulo i da nije izbora ne bi ni sada. Vrednost je 2.000.000 eura iz budžeta RS a plus još koliko će biti. Ako je cena gradnje oko 500 eura, to je 40.000m2 prostora kada bi se zidalo iz temelja. A ovde govorimo o rekonstrukciji. Znači biće "ugradnje" što bi se reklo gradjevinskim rečnikom. Osim ako ove pare nisu i za opremu, a ne verujem jer je oprema mnogo skupa. I ovde je kao i sa pijacom reč o trofaznoj gradnji, u 3 faze, tako da biće faze za svake izbore u narednih 12 godina po jedna faza na 4 godine, da imaju gde da se slikaju.

12 0 Одговори на коментар
08.02.2020 u 16:12 Milan 3 рече:

Ja ovim na vlasti ne verujem nista presvuceni zutaci.

12 1 Одговори на коментар
08.02.2020 u 14:02 beriljac рече:

Postaviš skele i označiš početak radova.Aferim bre n

24 5 Одговори на коментар
08.02.2020 u 13:16 Realno рече:

Taman pred izbore se sve pocinje! Zavrsiti zapoceto,to je druga prica. Kao pijaca npr kod polj.skole.Kao a.put.I jos puno primera. A i SNS kada nesto uradi ne izgleda bas kvalitetno i dugotrajno!

9 0 Одговори на коментар
08.02.2020 u 12:13 Neko рече:

Ukinite zakazivanja za pregled,pre je bilo mnogo bolje,sada moram ceo dan da visim na telefonu da bi zakazao pregled,ili zaposlite ljude gde ce im biti samo posao da se javljaju na telefon i zakazivati preglede

28 2 Одговори на коментар
08.02.2020 u 10:51 Milan рече:

A ulica do tog istog Doma zdravlja kao u srednjem veku. Asfalt propao, trotoara nema. 2002 godine su snimali geometri Direkcije i tada su rekli pravice se trotoari evo sada je 2020 i jos uvek nisu napravljeni. Sta reci, a ne zaplakati.

43 3
08.02.2020 u 11:48 Nebojsa рече:

Milane,to su ti tada obecavali DOS ovci,sada 2020 ce zavrsiti SNS ovici.Radi se jedno po jedno.

8 35
08.02.2020 u 12:10 Hmmm рече:

Pa ko je te 2002 bio na vlasti?Ne mešaj babe i zabe

13 10
08.02.2020 u 12:39 Mogli рече:

Ispada da kada čovek promeni stranku više nije isti čovek :D

26 2
08.02.2020 u 13:51 Milan рече:

Nije bitno ko je na vlasti bitno je da niko nista ne radi za ovaj grad. Pa i ovi sada su vec 8 godina na vlasti pa sto nisu napravili trotoare?

26 0
08.02.2020 u 17:18 vršnik рече:

Nema od trotoara za dom zdravlja ništa. Medjutim, za razliku od ostalih propalih projekata gde je odgovorna jedino vlast, ovde veliki deo krivice nosi i narod. Niko neće ni metar placa da ustupi za opšte dobro, svi su napravili ograde do samog ivičnjaka, a mnogi i kuće, kako bi dobili velike pare od eksproprijacije. A pošto je cena od eksproprijacije niska, pogutovu za neuknjižene objekte, niko neće da se povuče. Šta više, mnogi su zauzeli i delove državnog zemljišta predvidjenog za ulicu. I to je opšte stanje u celom gradu. U Djurevackom cele ulice nisu asfaltirane jer su komsije na ulazima u te ulice napravile svinjce kako bi zgrnuli velike pare od opštine. U Kosovačkoj mali imate onu čuvenu ulicu Petra Kočića koja je vrlo široka ulica, ali je nažalost slepa za 7-8 metara, jer je komšija namerno blokirao izlaz te ulice kako bi zgrnuo pare. LUPAJTE MINUSE KOLIKO OĆETE, ALI TO JE ČINJENICA O VAMA PROKUPČANI.

14 0
Одговори на коментар
08.02.2020 u 10:49 Kosta рече:

Aj da vidimo da li ce to da urade kako treba. A gradska vlast ne sme da se vadi na poslove koje radi republika vec da radi poslove za koje je nadležna, uredjenje grada,jezgro grada je totalno neuredjeno, treba svaka ulica da dobije moderan trotoar,vec treba i da se razmislja o podzemnim kontejnerima ,rekonstrukcija parka u centru itd. To nije velika investicija ali treba neko da ima volju da to odradi.

30 3
08.02.2020 u 13:54 Milan рече:

S obzirom da je poslednjih dana veci broj gradjana komentarisao jako lose stanje centra grada molim redakciju Prokuplja na dlanu da pokusa da sazna kod prrdsednika opstine i nadleznih u gradu da li se planira rekonstrukcija Trga i parka i izmestanje parkinga, kao i da li se planira rekonstrukcija parkiralista ispred Rica i preko puta zato sto je ono zaista dno dna sa onim poispadalim kockama. Zaista je zalosno da Kursumlija sada nakon sredjivanja centra ima lepsi centar od Prokuplja. Znaci jos jednom vas molim da pokusate da saznate nesto, zato sto mi obicni gradjani nemamo mogucnost da komuniciramo sa lokalnom samoupravom.

18 0
08.02.2020 u 17:06 Simonovac рече:

Nema od rekonstrukcije centra ništa, ipak treba čuturi parking za goste hotela i kafića. I nije samo čutura problematičan, svim onim kafićima ispod centra treba parking, da bi gosti direktno iz džipa ušli u provod. Svi dobro znamo ko sve drži kafiće oko centra, oni su ti koji blokiraju rekonstrukciju, jer im se može, sve su to prokupački tajkuni. A i Kuršumlijski tajkuni dolaze u taj hotel i u te kafiće, i njima isto treba parking.

6 1
08.02.2020 u 22:44 Djole рече:

Simonovac,pricas bezveze,bas tim gazdana kafica bi lep i uredjen gradski trg doneo vise posla,pogotovu nerazumem ove kritike na racun Cuture koji nam je ulepsao grad nikome nista nije uzeo,radi covek posteno a to sto ljubomora vlada kod ljudi to je vec druga stvar.

3 6
09.02.2020 u 15:45 Micika рече:

Radi covek posteno??? Mozda ne pricamo o istom Cuturi.

3 1
09.02.2020 u 18:38 Simonovac рече:

Djole, ti kafići bi propali kada bi se zatvorio parking. Izadji malo danju i uveri se sam, 90% parkiranih vozila su gosti tih kafića. Ti kafići su toliko popularni upravo zbog tog parkinga. Kada gospoda ne bi imala gde da parkiraju auta i motore ne bi ni dolazila tu, već bi okrenuli u Sokićev gde ima parking mesta. Što se čuture tiče hahhhaaaaaaaaaa, ko ga ne zna skupo pi ga platio. Iskreno se nadam da nova bolnica neće biti završena, jer će onda staru kupiti čutura za stovarište, živi bili pa videli. Samo da nam na mala vrata ne dovede šiptare u grad, ko zna s kim šuruje, on te pare nema.

2 1
09.02.2020 u 18:50 djure рече:

Djole, nemoj da si naivan, jer si se zapitao nekada kako to da RIČ ima samo 3 lokala u svom vlasništvu, a ima duplo veći promet od čuture. Samo ona dva supermarketa u centru imaju veću zaradu od svih čuturinih radnji zajedno. Pa opet RIČ nema para da kupuje pola Prokuplja i zida kule i gradove. Odakle čuturi pare, možemo samo da naslućujemo, nadam se samo da je neki SNSovac, i to je bolje od šiptara.

3 0
09.02.2020 u 20:41 Djole рече:

Cutura radi vec 30 godina,ima 500 zaposlenih, bar pola Prokupcana vozi bolji auto od njega,covek pametno ulaze i pravi dobre poteze. Uzmi matematicki izračunaj pa ces da vidis da moze da se zaradi jako puno sa njegovim poslom. A sto je Cutura jaci i Prokuplje ce biti jako. Ali to malo ko u ovom gradu razume.

1 1
10.02.2020 u 14:56 Djure рече:

Djole, a cuturin sin sta vozi? Imaju 3-4 automobila u garazi iza kuce. Njegov sin nema svoju firmu, nego je to njihova firma. Plus sto imaju 3 kuce u centralnim delovima Prokuplja, nemoj da si naivan. To je isto kao sto vucko tvrdi da je jedino sto ima stan od 45 kvadrata i skoda superb. RIC ima najmanje duplo veci promet. Onaj ric kod Gimnazije i onaj u centru kao i onaj u Sokicevom su uvek krcati. Sa druge strane cutura u centru u staroj robnoj kuci je uvek relativno prazan. RIC ima isto prodavnica koliko i Cutura, I u Blacu I u Kursumliji I u Merosini I u Zitoradji I po selima. Opet I uz veci promet nemaju ni priblizno toliko para. Covek se sa pravom upita odakle BRE. I RIC radi vec 30 godina. Kao drugo, on da radi u interesu grada, ne bi gradu ispred nosa maznuo Dom Armije, koji je grad namenio za biblioteku. Sramota je da nam je biblioteka u kotlarnici, ali Cuturu zabole uvo za to, od knjiga nema zarada. Sva sreca pa mu je vojska zbog kasnjenja isplate ponistila kupovinu.

2 0
10.02.2020 u 23:31 Djole рече:

Ima i Ric pare vidi se da oboje lepo rade. Ali Ric vodi Beogradjanin koji nece da ulaze u Prokuplje,kada se dobro opari ode on za Beograd sa sve parama koje je ovde zaradio. A Cutura to nece nikada da uradi on ulaze u Prokuplje. Zato nam je bolje da cuvamo naseg Cuturu nego Beogradjanina koji ce kad tad da ode sa punim dzakovima.

1 2
Одговори на коментар

Ваш коментар

Пошаљи

Коментари објављени на сајту prokupljenadlanu.rs не одражавају став власника и уредништва, као ни корисника сајта. Ставови објављени у текстовима појединих аутора такође нису нужно ни ставови редакције, тако да не сносимо одговорност за штету насталу другом кориснику или трећој особи због кршења ових Услова и правила коментарисања.

Строго су забрањени: говор мржње, увреде на националној, расној или полној основи и псовке, директне претње другим корисницима, ауторима новинарског текста и/или члановима редакције, постављање садржаја и линкова порнографског, политички екстремног, увредљивог садржаја, оглашавање и постављање линкова чија сврха није давање додатаних информација везаних за текст.

Строго је забрањено и лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени.

Редакција сајта задржава право да не одобри коментаре који не поштују горе наведене услове.

Пријавите комунални проблем
ЈКП "Hammeum" Прокупље
у служби грађана


Анкета

Да ли возите бицикл?


Контакт

+381 69 75 53 12

+381 69 33 19 311

[email protected]

Пошаљи