Prokuplje na dlanu

Korisne informacije

ДУШАН САВИЋ ВИШЕСТРУКИ ШАМПИОН У БОДИБИЛДИНГУ: САВЕТИ ЗА ИСХРАНУ ЗА ЛЕТО

  • Cutura
  • Hameum
  • Bellavita
  • Toplica gradnja
  • Vip


Објављено: 03.07.2021 u 10:08 | Аутор: 0 коментар(a) ДУШАН САВИЋ ВИШЕСТРУКИ ШАМПИОН У БОДИБИЛДИНГУ: САВЕТИ ЗА ИСХРАНУ ЗА ЛЕТО


Када говоримо о исхрани јако је пуно параметра који се морају знати о датој особи на основу којих се саставља идеална исхрана.
На пример један од низа параметара је управо и крвна група, па се сходно томе исхрана јако разликује.


Како би саветовао људе око исхране уколико би желели да побољшају физички изглед кроз тренинг?

-Основно је да се са клијентом јасно дефинише шта му је циљ да би се у складу са клијентовим циљем направио план исхране и тренинга.
Ако је клијенту циљ набацити мишићну масу онда се исхрана дизајнира на протеинима и УХ, а уколико је циљ мршављење исхрана се базира на протеинима и мастима.
Наравно сву ту исхрану треба да прати адекватан тренинг у зависности од клијентовог циља.
Пре свега се уради упитник са клијентом на основу кога бих имао довољно информација да могу да креирам план исхране или тренинга посебно за ту особу.
Мој савет да се сви клијенти добро информишу ко је особа коју узимају за личног тренера, дал се та особа икада такмичила и дал је имала запазене резултате.

Шта са воћем питају ме људи?

Воће је здраво?!…дигресија је коју толико често чујемо.
Натуре цандy како је називају Американци или фруктоза је шећер чија улога је у процесу вежбања занемарива, она не пуни мишић него јетру и у процесу потрошње ослобађа се у крв тек када потрошимо све остале резерве што би у правилу код рекреативаца значило готово никада, а знамо где онда завршава.
Са воћем добијемо и нешто влакана и занемариве количине витамина.

Често ме питају сок од цеђеном воћа је здрав зар не?!

Цеђењем воћа настаје исти проблем као код кувања хране сви витамини и минерали остају у кори воћа или самом месу воћа, које бацамо, пијемо тај сок/воду из воћа која је пуна сецера( фруктозе или глукозе).
То није здраво као сто људи мисле, већ нездраво јер је све сецер, паметнији избор је да поједемо воце него да га цедите.

С друге стране холестерол, триглицериди нису продукт њиховог уношења у тело него нутритивно безвредне хране базиране на шећерима.
Тада уз шећере којима оптерећујемо крвоток додајемо и оне који настају распадом наших мишића који се не могу опоравити јер ми можемо говорити и желети што год хоћемо на тему прехране, чињеница је та да смо направљени од протеина и једино нас они опорављају.

“Трендове нажалост диктира индустрија хране, а не здрав разум па ћемо тако сваки дан у реклами чути како нам се за доручак препоручају житарице са дужим временским отпуштањем и како оне значе здравље што је логично јер на јајима, шунки и сланини нема зараде”….

О РАЗНИМ СРЕДСТВИМА КОЈА “ПОМАЖУ” У САГОРЕВАЊУ МАСТИ:

Често се пропагира како постоје разни фатбурнери или чајеви који нас решавају масних наслага и замисли убрзавају метаболизам....

Фатбурнери, чајеви, кафа и којекакви приправци на чији се учинак куну њихови дистрибутери у правилу функционишу на исти начин, делују диуретски.
Мишићна станица лишена воде губи могућност рада, а тиме и губљења масних наслага, тачније они не убрзавају метаболизам него га успоравају....
Добије се блиц резултат , а врло брзо следи јојо ефект....
Кјуч губљења масних наслага је мишићни раст, тиме је ПРОТЕИН једини фатбурнер који функционише....

НАЧИН ПРИПРЕМЕ ХРАНЕ:

Сву храну можете да: Грилујете, пецете у рерни, пецете на фолији, пецете на пари, кување хране избегавајте из разлога сто се сви нутријенти из хране ослободе у води која се обично баци.
Јаја могу да се једу кувана или као кајгана (на тефлону или пек папиру)

1. Бавис сеpowerliftingomи бодибилдингом

- Ја сам јединствана особа на свету која се може похвалити да се јако успешно такмичи у два спорта бодибилдинг и бенc пресс, посто су та два спорта потпуно различита.
У бодибилдингу се оцењује изглед и ко од кога лепше изгледа, док у бенц пресу изглед не игра никакву улогу и једино је битна снага.
Немате у свету некога ко се још може похвалити да је са својих 90кг телесне тежине у стању да гурне 200кг на бенц пресу, то је фасцинантан однос телесне тежине и снаге.

Радим и као онлине тренер где сарадња са клијентима није уско повезана само на место где живите већ људи из целог света могу бити моји клијенти, сарадња се огледа у томе да им ја као тренер пишем исхрану/тренинг/помажем око одабира суплементације, а радимо и консултације путем Скyпе и водјење тренинга преко Скyпе где се преко камере врси корекција начина изводјења везби и самог тренинга уопште.

*OBAVEZNO izbaciti alkohol,

peciva iz pekara jer imaju trans masti, izbegavanje belog šećera i belog brašna.

*Sto više povrća koja u sebi sadrže vlakna (blitva, zelena salata...)

*Šampinjoni (pečurke) imaju dosta vlakna u sebi.

*Morate piti NAJMANJE 3L vode/dnevno (čiste vode)

* AEROBNI TRENING zahteva MASTI kao energiju, dok TRENING SA TEGOVIMA zahteva UH kao energiju.

DEBLJI LJUDI treba više koristiti masti, a manje UH.

MRŠAVI LJUDI više UH nego masti.

-Nema gladovanja, samo postoje principi-

Vežbamo da bi uživali u hrani i obrnuto, gladovanje ostavimo drugima...





Коментари

Нема коментара. Будите Ви први који ће оставити коментар.


Ваш коментар

Пошаљи

Коментари објављени на сајту prokupljenadlanu.rs не одражавају став власника и уредништва, као ни корисника сајта. Ставови објављени у текстовима појединих аутора такође нису нужно ни ставови редакције, тако да не сносимо одговорност за штету насталу другом кориснику или трећој особи због кршења ових Услова и правила коментарисања.

Строго су забрањени: говор мржње, увреде на националној, расној или полној основи и псовке, директне претње другим корисницима, ауторима новинарског текста и/или члановима редакције, постављање садржаја и линкова порнографског, политички екстремног, увредљивог садржаја, оглашавање и постављање линкова чија сврха није давање додатаних информација везаних за текст.

Строго је забрањено и лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени.

Редакција сајта задржава право да не одобри коментаре који не поштују горе наведене услове.


Анкета

Да ли сте за забрану пушења у угоститељским објектима?


Контакт

+381 69 75 53 12

urednistvo@prokupljenadlanu.rs

Пошаљи