Prokuplje na dlanu

Људи

КУЛИНАРСТВО ЈЕ ЊЕГОВ ХОБИ

  • Cutura
  • Hameum
  • Bellavita
  • Toplica gradnja
  • Vip


Објављено: 26.03.2020 u 21:57 | Аутор: 1 коментар(a) КУЛИНАРСТВО ЈЕ ЊЕГОВ ХОБИ
Фото:фб Ивица Коцић

Ивица Коцић је већини наших суграђана познат као радник Полицијске станице у Прокупљу, али само мањи број њих зна за његову љубав према кулинарству. Породичан је човек, више од три деценије у браку са Тањом и има два сина Стефана и Милоша.


Пре двадесетак година за време Нато бомбардовања био је на терену са својим колегама и тако је кренуо да спрема прва јела. По повратку кући није мислио да ће наставити са тим. Повремено би направио роштиљ за своје пријатеље и комшије, али ништа више од тога. Уз свој посао који годинама обавља часно и поштено, волео је своје слободно време да користи максимално и није волео да дангуби. Уживао је у прављењу кућица за птице, кавеза за папагаје, чесмица и разних украса за двориште. Пре неколико година, тачније 2016. године на свом плацу у близини Прокупља направио је свој први зидани камин на дворишту. Од тада креће његово нагло интеросовање у вези кулинарства. Међу првим дегустаторима његових специјалитета је његов друг познатији у граду као Цоби Тапетар, и дан данас траје њихово право пријатељство које се проширило и на њихове породице.


"Одувек ме је привлачило припремање интересантих јела и мешање различитих зачина и укуса. Спремање хране за мене је прави изазов и уживање, а највећа награда је задовољно лице мојих гостију. Волим и да декоришем јела при послуживању. Мислим да сваки човек са мало маште, љубави и стрпљења може постати мајстор у кухињи.


Мора се кувати са задовољством, користити увек свеже и квалитетне намирнице и можда најбитније набавити пуно зачина, јер без њих и најбоље намирнице могу бити безукусне.
Јела која највише волим да спремам су јагњетина и телетина под сачем, гулаш и пасуљ у котлићу и риба на разне начине. Често за своје пријатеље спремим мућкалицу са празилуком и пилећом џигерицом. Од старинских рецепата наших бака спремам пуњене сармице са пасуљем и сланином. Све ово наведено спремам у грнчарији којој је порекло из села Злакусе и то приремљеној храни даје још лепши укус."-рeкао нам је Ивица.


Свој други камин је направио 2018. године у дворишту породичне куће и он је право "ремек дело", у склопу њега постоји сушара и пица пећ.
Овде можете видети више детаља о овом камину

https://www.facebook.com/ivica.kocic.127

И ево једног рецепта за све који желе да се опробају у кулинарству ових дана, у питању је јагњетина под сачем.

https://www.facebook.com/ivica.kocic.127

На крају разговора обећавамо Ивици да ћемо га посетити чим буде прошло ванредно стање у Србији.


Владан Милутиновић - Цар




Коментари

27.03.2020 u 08:20 Komsa Novo Naselje рече:

Bravo za Ivicu kralja

22 5 Одговори на коментар

Ваш коментар

Пошаљи

Коментари објављени на сајту prokupljenadlanu.rs не одражавају став власника и уредништва, као ни корисника сајта. Ставови објављени у текстовима појединих аутора такође нису нужно ни ставови редакције, тако да не сносимо одговорност за штету насталу другом кориснику или трећој особи због кршења ових Услова и правила коментарисања.

Строго су забрањени: говор мржње, увреде на националној, расној или полној основи и псовке, директне претње другим корисницима, ауторима новинарског текста и/или члановима редакције, постављање садржаја и линкова порнографског, политички екстремног, увредљивог садржаја, оглашавање и постављање линкова чија сврха није давање додатаних информација везаних за текст.

Строго је забрањено и лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени.

Редакција сајта задржава право да не одобри коментаре који не поштују горе наведене услове.


Анкета

Да ли сте за забрану пушења у угоститељским објектима?


Контакт

+381 69 75 53 12

urednistvo@prokupljenadlanu.rs

Пошаљи