Ивица Коцић је већини наших суграђана познат као радник Полицијске станице у Прокупљу, али само мањи број њих зна за његову љубав према кулинарству. Породичан је човек, више од три деценије у браку са Тањом и има два сина Стефана и Милоша.
Пре двадесетак година за време Нато бомбардовања био је на терену са својим колегама и тако је кренуо да спрема прва јела. По повратку кући није мислио да ће наставити са тим. Повремено би направио роштиљ за своје пријатеље и комшије, али ништа више од тога. Уз свој посао који годинама обавља часно и поштено, волео је своје слободно време да користи максимално и није волео да дангуби. Уживао је у прављењу кућица за птице, кавеза за папагаје, чесмица и разних украса за двориште. Пре неколико година, тачније 2016. године на свом плацу у близини Прокупља направио је свој први зидани камин на дворишту. Од тада креће његово нагло интеросовање у вези кулинарства. Међу првим дегустаторима његових специјалитета је његов друг познатији у граду као Цоби Тапетар, и дан данас траје њихово право пријатељство које се проширило и на њихове породице.
"Одувек ме је привлачило припремање интересантих јела и мешање различитих зачина и укуса. Спремање хране за мене је прави изазов и уживање, а највећа награда је задовољно лице мојих гостију. Волим и да декоришем јела при послуживању. Мислим да сваки човек са мало маште, љубави и стрпљења може постати мајстор у кухињи.
Мора се кувати са задовољством, користити увек свеже и квалитетне намирнице и можда најбитније набавити пуно зачина, јер без њих и најбоље намирнице могу бити безукусне.
Јела која највише волим да спремам су јагњетина и телетина под сачем, гулаш и пасуљ у котлићу и риба на разне начине. Често за своје пријатеље спремим мућкалицу са празилуком и пилећом џигерицом. Од старинских рецепата наших бака спремам пуњене сармице са пасуљем и сланином. Све ово наведено спремам у грнчарији којој је порекло из села Злакусе и то приремљеној храни даје још лепши укус."-рeкао нам је Ивица.
Свој други камин је направио 2018. године у дворишту породичне куће и он је право "ремек дело", у склопу њега постоји сушара и пица пећ.
Овде можете видети више детаља о овом камину
https://www.facebook.com/ivica.kocic.127
И ево једног рецепта за све који желе да се опробају у кулинарству ових дана, у питању је јагњетина под сачем.
https://www.facebook.com/ivica.kocic.127
На крају разговора обећавамо Ивици да ћемо га посетити чим буде прошло ванредно стање у Србији.
Владан Милутиновић - Цар
Коментари објављени на сајту prokupljenadlanu.rs не одражавају став власника и уредништва, као ни корисника сајта. Ставови објављени у текстовима појединих аутора такође нису нужно ни ставови редакције, тако да не сносимо одговорност за штету насталу другом кориснику или трећој особи због кршења ових Услова и правила коментарисања.
Строго су забрањени: говор мржње, увреде на националној, расној или полној основи и псовке, директне претње другим корисницима, ауторима новинарског текста и/или члановима редакције, постављање садржаја и линкова порнографског, политички екстремног, увредљивог садржаја, оглашавање и постављање линкова чија сврха није давање додатаних информација везаних за текст.
Строго је забрањено и лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени.
Редакција сајта задржава право да не одобри коментаре који не поштују горе наведене услове.