Prokuplje na dlanu

Људи

ОНИ ВРЕДНО РАДЕ И ПО ВРУЋИНИ: НАВИКЛИ НА ВИСОКЕ ТЕМПЕРАТУРЕ

  • Cutura
  • Hameum
  • Bellavita
  • Toplica gradnja
  • Vip


Објављено: 02.08.2021 u 16:59 | Аутор: 0 коментар(a) ОНИ ВРЕДНО РАДЕ И ПО ВРУЋИНИ: НАВИКЛИ НА ВИСОКЕ ТЕМПЕРАТУРЕ

Многe од послoва је тешко и напорно радити лети, а температура којa већ данима достиже 40 подељак, додатно их отежава. Пекари, роштиљџије, пијачни продавци, и многи други у овим данима не могу да потраже помоћ клима уређаја због природе свог посла.


Слађана Крстић је на пијаци и зими и лети, већ више деценија, заправo од затварањa ткачницa Топличанка.
-Понека муштерија сврати до тезге у јутарњим часовима, док је још хладовина, али већина њих одлазе у климатизоване радње да купе шта им је потребно. Моје колеге продавци овде на пијаци и ја смо упорни и у хладу чекамо купце. Док заједно пијемо кафу и чај, уз разговор и не обраћамо баш пуно пажњу на временске прилике, али да није лако није - објашњава Слађана и додаје да се она лакше бори са зимским температурама и хладним данима али и да je навикла и на вискоке температуре.
Пијачни продавци немају могућност за клима уређаје, али пекари и роштиљџије од њих немају велике помоћи.


У ћевабџиници „Столе“ на царини посао се не прекида ни по великој врућини, чак је повећан и промет, јер је свима лакше да купе оброк, него ли да га спремају и време проводе уз врућ шпорет.
-Радници за скаром су навикли на врућину, али ових дана је баш пааклено радити овај посао. Ипак, ми се увек трудимо да роштиљ буде доброг квалитета и да муштерије буду брзо услужене - каже Светлана Доневски, која је за скаром готово 30 година.

Са истим муком, суочавају се и пекари, чије пећнице не престају да раде.

Продавачица у пекари „Бонђорно“ Ивана Ђуровић каже да, пећнице од раног јутра раде и постижу температуру од 250 степени, како би свежа и врућа пецива стигла до купца.
- Ових дана је баш вруће у пекарама, али већ смо и навикли, уз мало расхлађивања и љубазног разговор са муштеријама готово и да не осетимо врућину - каже нам радница Ивана и још додајe, да им током хладних дана многи завиде на радном месту на коме је топло, али ових дана сви улазе са питањем „како издржавате?“.
И поред изузетно високих температура многи запослени ових дана вредно обављају своје пословне задатке и на отвореном и у затвореном простору, налазећи начина да се расхладе, а и одморе, а да посaо не трпи.




Коментари

Нема коментара. Будите Ви први који ће оставити коментар.


Ваш коментар

Пошаљи

Коментари објављени на сајту prokupljenadlanu.rs не одражавају став власника и уредништва, као ни корисника сајта. Ставови објављени у текстовима појединих аутора такође нису нужно ни ставови редакције, тако да не сносимо одговорност за штету насталу другом кориснику или трећој особи због кршења ових Услова и правила коментарисања.

Строго су забрањени: говор мржње, увреде на националној, расној или полној основи и псовке, директне претње другим корисницима, ауторима новинарског текста и/или члановима редакције, постављање садржаја и линкова порнографског, политички екстремног, увредљивог садржаја, оглашавање и постављање линкова чија сврха није давање додатаних информација везаних за текст.

Строго је забрањено и лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени.

Редакција сајта задржава право да не одобри коментаре који не поштују горе наведене услове.


Анкета

Да ли сте за забрану пушења у угоститељским објектима?


Контакт

+381 69 75 53 12

urednistvo@prokupljenadlanu.rs

Пошаљи