Prokuplje na dlanu

Људи

ПРОМОЦИЈА ХИСАРА РАДИО СИГНАЛИМАОбјављено: 09.04.2018 u 14:06 | Аутор: 11 коментар(a) ПРОМОЦИЈА ХИСАРА РАДИО СИГНАЛИМА
Радиоаматери у Прокупљу, фото:Прокупље на длану

Чланови Радио клуба „Топлица“ данас су читавог дана на тврђави на Хисару, где су остварили везу са читавим светом. Током дана придружили су им се и радиоаматери из Ниша. На овај начин они промовишу брдо Хисар и Топлицу, јер је ово једна од двеју тачака у Топличкком округу које су признате на светским мапама.


- Поред тврђаве на Хисару, само је Иван кула код Куршумлије уписана на свим светским мапама и призната као локација у Топлици. Одавно нисмо ширили сигнале из овог краја и време је да то поново чинимо- каже најстарији члан Радио клуба „Топлица“ Зоран Вукајловић.


Након што су поставили опрему, што захтева одређено време, пет чланова клуба читавог дана било је у вези са остатком света.


-Радиоаматеризам је изузетно цењен у свету, посебно су чланови клубова активни у елементариним непогодама, ратним ситуацијама и сличним неславним тренуцима у историји. Тада су они једина веза са остатком света. У мирнодопским тренуцима поред веза које остварујемо, учествујемо и на такмичењима, а ова јављања су саставни део наших активности- додаје Драган Радовановић.


Радио клуб „Топлица“ као удружење грађана постоји од 1966. године. Било је неколико прекида у раду, а тренутно имају правних и имовинских проблема, о којима припремамо текст и пустићемо га наредних дана. И поред свега, они су активни промотери Хисара и његове ближе и даље околине.

Коментари

19.04.2018 u 14:29 uk рече:

Milane Stefanovicu, nauci sta je ime, prezime i nadimak. Zoran Vukajlovic zv. Vuk je vise godina pre i posle 1985. ziveo vise stotina km daleko od Prokuplja i bio clan nekog drugog kluba, tako da nije mogao da bude kako ti rece isteran, najuren i iskljucen . Ni sa kalendarom se ne snalazis najbolje a i zloba ti je neizmerna. Sto se tice 1999. godine i uredjaja, sve i da je tako a nije, pitam te protiv koga ti ratujes zadnjih godina pa si klubske uredjaje odneo kuci. Ocigledno da za nove tehnologije nisi bas osposobljen jer bi u suprotnom nasao podatak da je pozivni znak YU1WM stariji i od tebe a da je radio klub dok si ti bio predsednik izgubio i pozivni znak YU1AES i licencu. Molim te objasni mi kada i ko me je sprecio da nasilno obijem vrata kluba i uzurpiram imovinu ili je to samo u tvojoj glavi kao sumanuta ideja. Verovatno je zbog toga oprema kluba sklonjena kot tebe kucci i radio klub ,,radi svaki dan,, a chlanovi su stealth fighters Sto se tice prijava koje pominjes kao neosnovane... Ako neznas a trebao bi da znas, ti jos od kad nisi predsednik kluba, a takav kakav si nikad nisi ni bio radio amater, odgovorno tvrdim. Ove sto gledas na fotografijama su pravi radio amateri, ambasadori dobre volje, koji dostojno prezentuju i radio klub i grad i drzavu sto ti ocigledno niti mozesh niti znas pa ti je grozdje kiselo.

6 1
19.04.2018 u 22:17 ДРАГАН РАДОВАНОВИЋ рече:

ЈА ЗАИСТА НИСАМ ЧЛАН КЛУБА, АЛИ, РАДИОАМАТЕРИ ИЗ КУРШУМЛИЈЕ СУ УВЕК СА РАДИО КЛУБОМ ИЗ ПРОКУПЉА ИМАЛИ ОДЛИЧНУ САРАДЊУ, ЧАК СМО СВИ МИ И ПОЛАГАЛИ РАДИОАМАТЕРСКЕ КЛАСЕ У ПРОКУПЉУ КОД ПОКОЈНОГ ЧИКА ТОМЕ НЕШКОВИЋА, ДОК НИЈЕ ДОШАО ГОРЕ НАВЕДЕНИ РАДИОАМАТЕР У ПОКУШАЈУ, ГОСПОДИН СТЕВАНОВИЋ...ОВАЈ НАШ ОДЛАЗАК НА ХИСАР И ЊЕГОВА АКТИВАЦИЈА У АКТИВАЦИЈИ СВЕТСКИХ ДВОРАЦА И УВРЂЕЊА, САМО ЈЕ ЈЕДАН ПОКУШАЈ ДА СЕ НАША ТОПЛИЦА ПРИКАЖЕ СВЕТУ У НАЈЛЕПШОЈ СВЕТЛОСТИ, ИСТОРИЈСКИХ СПОМЕНИКА КУЛТУРЕ. А ИМАМО ИХ БАШ ПУНО...СЛЕДЕЋИ КОРАК ЈЕ АКТИВАЦИЈА ЦРКАВА СВ НИКОЛЕ У КУРШУМЛИЈИ, ЂАВОЉЕ ВАРОШИ И ИВАН КУЛЕ У КУРШУМЛИЈСКОЈ ОПШТИНИ,А СВЕ ТО СА РАДИОАМАТЕРИМА ЦЕЛЕ ТОПЛИЦЕ, И ПРОКУПЉА, НАРАВНО... У ВЕЗИ ФОТОГРАФИЈЕ СА ХИСАРА ...АКО ОВЕ ОСОБЕ НА ФОТОГРАФИЈИ, ИЗУЗИМАЈУЋИ МЕНЕ, НИСУ ЧЛАНОВИ КЛУБА У ПРОКУПЉУ, КО ЈЕ ОНДА? ДАЈТЕ ИМЕНА ГОПОДИНЕ СТЕВАНОВИЋУ...ИЛИ СУ ТО НЕКИ ФАНТОМИ, КОЈИ СЕ САМО ВАМА ПРИВИЂАЈУ??? ШТО СЕ ТИЧЕ ПРЕДАЈЕ ИЛИ ПРОДАЈЕ ПРОСТОРИЈА РАДИО КЛУБА У ПРОКУПЉУ ВЕТЕРАНИМА РАТА, ДА ЛИ БИ БИЛИ ЉУБАЗНИ, ГОСПОДИНЕ СТЕВАНОВИЋУ, ДА ДАТЕ НЕКИ ПАПИР НА УВИД...РЕЦИМО...ОДЛУКУ СКУПШТИНЕ РАДИО КЛУБА, УГОВОР О ИЗНАЈМЉИВАЊУ ИЛИ НЕКИ СЛИЧАН ЗАКОНСКИ ВАЖЕЋИ ДОКУМЕНТ...ЗАКОНСКИ, НА КОЈИ СЕ ВИ СТАЛНО ПОЗИВАТЕ КАДА НЕМАТЕ ПРАВИ ОДГОВОР, НЕГО ЗАМАЈАВАТЕ ЉУДЕ... НЕГО, ИМАМ ЈЕДАН ПРЕДЛОГ ЗА ВАС...ПОШТО СТЕ НЕРЕШИВИ СЛУЧАЈ...ДА ОДМАХ СУТРА ОДЕТЕ ДО ЦРКВЕ СВ. ПРОКОПИЈА, ИСПРИЧАТЕ СВЕШТЕНИКУ СВЕ СВОЈЕ ГРЕХОВЕ, ПОКАЈЕТЕ СЕ, А НАКОН ТОГА ЋЕМО ВАС, О НАШЕМ ТРОШКУ, ПОСЛАТИ У ПЕЋИНУ ПОКАЈНИЦУ МАНАСТИРА ЦРНА РЕКА.... П.С. НЕМОЈТЕ НОСИТИ СВОЈУ ЛОПАТУ...ЧЕКАЋЕ ВАС ТАМО ДВЕ... С ПОШТОВАЊЕМ... ДРАГАН РАДОВАНОВИЋ, YU8RD

4 0
Одговори на коментар
11.04.2018 u 11:05 Dimitrijevic рече:

Svaka cast !

6 1 Одговори на коментар
10.04.2018 u 09:11 Kristijan рече:

E sad vidite koliko stete je nanela demokratska stranka..

3 4
10.04.2018 u 15:41 revizor рече:

Pa što ne Ispravite?Ali, to su samo isti ljudi koji su danas u drugoj stranci i dalje nanose štetu.

11 1
Одговори на коментар
10.04.2018 u 08:56 Simonida рече:

Prokuplje je centar sveta! Svaka cast za ljude kojibsu pokrenuli sve ovo! Ponosna sam na svoj grad!

7 1 Одговори на коментар
09.04.2018 u 19:39 revizor рече:

Ovde svi koji se bave normalnim i korisnim stvarima imaju probleme!Radio amateri nemaju prostorije za rad, koliko se sećam?

10 4
10.04.2018 u 09:17 vuk рече:

dobro se seccash prijatelju

7 1
12.04.2018 u 00:15 Milan рече:

Pre svega, koliko se ja sećam Vuk tj. zvani Zoran Vukajlović (sedi u stolici sa crvenim kačketom na glavi) 1985 i neke godine isteran pardon najuren pardon isključen iz pomenutog radio-kluba "Toplica" od tadašnjeg rukovodstva na čelu sa legendarnim čika Tomom Neškovićem te da je netačno da je najstariji član radio-kluba. Kao drugo, 1999 godine, isti taj Zoran Vukajlović je uz pomoć Dragoljuba Jovanovića (takođe sedi na stolici desno) preoteo jedini radio-uređaj iz radio-kluba i odneo u nepoznatom pravcu na Kosovu i Metohiji tokom bombardovanja i uređaj vratio neispravan i onemogućio rad radio kluba tih godina i nakon završetka NATO agresije. I kao treće, prosto je nemoguće ostvariti radio-veze sa celim svetom na VHF radio-satnici ICOM IC-271E i sa 145MHz frekvencijama a kamo li učestvovati u međunarodnom programu "World Castle Award" - WCA. Na adresi http://wcagroup.org/?page_id=135 je jasno propisano kako je moguće aktivirati YU-00064 YU HISAR CASTLE PROKUPLJE te bih zamolio autorku ovog članka da ukoliko obrađuje neku temu a pogotovu ove vrste, pre svega komunicira sa stručnim i kompetentnim radio-amaterima jer dana kada su objavljene slike nije odrađena nikakva promocija brda Hisar iz Prokuplja što je lako da se ustanovi. U prilog tome i podatak da je nepostojeći radio-amaterski pozivni znak YU1WM koji koristi Zoran Vukajlović (slika br. 7.) jer na internet stranici Saveza radio-amatera Srbije - stranica članarine, licence, dozvole, lako se može ustanoviti da je nepostojeći, nelegalan i neregistrovan a sve suprotnom Zakonu o telekomunikacijama, pravilniku o dodeli pozivnih znakova i znakova identifikacije i drugim propisima Saveza radio-amatera Srbije i Regulatorne agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge Republike Srbije. Na kraju, prosto je začuđujuće da je autorka ovog teksta, ovako neprofesionalno pristupila ovako kompleksnoj temi a da nije pre pre toga izvršila temeljniju pripremu za pisanje kako ne bi obmanula javnost koja prati ovaj veb portal.

2 7
12.04.2018 u 15:02 vuk рече:

da li imas ogledalo

7 1
17.04.2018 u 15:33 ДРАГАН РАДОВАНОВИЋ рече:

АКО БИ БИВШИ ПРЕДСЕДНИК РАДИО КЛУБА ТОПЛИЦА, СТАВИО МАЛО ВЕЋУ ДИОПТРИЈУ НАОЧАРА, ВИДЕО БИ ДА СУ НА СТОЛУ ДВЕ КТ РАДИО СТАНИЦЕ...ЈЕДНА ЈЕ CODAN 8525 А ДРУГА YAESU FT -857D, КОЈА СПАДА МЕЂУ НАЈМОДЕРНИЈЕ У СВЕТУ И ДА ЈЕ ЊИМА МОГУЋЕ ОДРЖАТИ ВЕЗЕ СА БИЛО КОЈОМ ТАЧКОМ У СВЕТУ. УРЕЂАЈИ КОЈИ СУ СЕ НОСИЛИ НА КОСМЕТ ЗА ВРЕМЕ РАТА, СЛУЖИЛИ СУ ЗА РАДИО МРЕЖУ ЗА ОПАСНОСТ САВЕЗА РАДИОАМАТЕРА СР ЈУГОСЛАВИЈЕ, И ГОРЕ НАВЕДЕНИ РАДИО АМАТЕРИ ЈОВАНОВИЋ И ВУКАЈЛОВИЋ СУ ЧАСНО ОДРАДИЛИ СВОЈ ЗАДАТАК ОДНОСНО, РИЗИКОВАЛИ СВОЈЕ ЖИВОТЕ И БРАНИЛИ ОТАЏБИНУ ПРЕКО РАДИО ТАЛАСА. ОВДЕ ЈЕ ОЧИГЛЕДНА ЗАМЕНА ТЕЗА И ПОКУШАЈ БИВШЕГ ПРЕДСЕДНИКА СТЕВАНОВИЋА ДА ИСПРИЧА СВОЈУ ПРИЧУ, ПРИКРИВАЈУЋИ ИСТИНУ О РАДИО КЛУБУ У ПРОКУПЉУ.НЕКО ЈЕ НАПОМЕНУО У ПРЕТХОДНОМ КОМЕНТАРУ, ДА РАДИОАМАТЕРИ ПРОКУПЉА НЕМАЈУ СВОЈЕ ПРОСТОРИЈЕ..УПРАВО ТАКО...А КАДА БИ СЕ НЕКО ЗАПИТАО, КАКО ЈЕ ТО МОГУЋЕ, ДА ПОСЛЕ СКОРО 60 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА РАДИО КЛУБА У ПРОКУПЉУ, РАДИО АМАТЕРИ НЕМАЈУ СВОЈУ ПРОСТОРИЈУ...ПА ЕВО КАКО...ГОСПОДИН МИЛАН СТЕВАНОВИЋ, БИВШИ ПРЕДСЕДНИК КЛУБА (РАЗРЕШЕН НА СКУШТИНИ РАДИО КЛУБА ПРЕ ПАР ГОДИНА...ПОСТОЈИ ЗАПИСНИК И ФОТОГРАФИЈЕ) ЈЕ, НЕ ПИТАЈУЋИ НИКОГА, БЕЗ ОДЛУКЕ СКУПШТИНЕ КЛУБА, НА СВОЈУ РУКУ, ДАО ПРОСТОРИЈЕ КЛУБА ВЕТЕРАНИМА РАТА...ДА ЛИ ЈЕ ТОМ ПРИЛИКОМ УРАЂЕНА НЕКА КОМПЕНЗАЦИЈА, ДА ЛИ ЈЕ НЕКО УЗЕО НОВАЦ, ТО НЕ ЗНАМ, АЛИ, ОЧИГЛЕДНО ЈЕ ДА ЈЕ ТО УРАЂЕНО ПРОТИВ ЗАКОНИТО... НА УЛАЗУ У КЛУБ, ИЗНАД ВРАТА, СТОЈИ ВЕЛИКА, УЗИДАНА СТАКЛЕНА ПЛОЧА, НА КОЈОЈ ПИШЕ РАДИО КЛУБ ТОПЛИЦА, ПРОКУПЉЕ. У КЛУБ СУ СЕ УСЕЛИЛИ ВЕТЕРАНИ РАТА, БЕЗ ИКАКВОГ ПИСАНОГ ДОКУМЕНТА ОД СТРАНЕ СО ПРОКУПЉЕ, КОЈА ЈЕ ВЛАСНИК ПРОСТОРИЈЕ, ИАКО СЕ У КЛУБУ НАЛАЗИ СВА КЛУПСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА, НЕКИ ОД РАДИО УРЕЂАЈА, ТРЕНАЖЕР ЗА ТЕЛЕГРАФИЈУ, АНТЕНЕ НА КРОВУ, ДИПЛОМЕ НА ЗИДОВИМА, ТРОФЕЈИ НА ПОЛИЦАМА, КОЈЕ СУ ЧЛАНОВИ РАДИО КЛУБА ОСВАЈАЛИ ТОКОМ ГОДИНА. ВЕТЕРАНИ РАТА СУ ПРОМЕНИЛИ КЉУЧ И НЕ ДОЗВОЉАВАЈУ ЧЛАНОВИМА КЛУБА ДА УЂУ, ПРЕТЕЋИ ДА ЋЕ ЗВАТИ ПОЛИЦИЈУ....А КАДА СМО ВЕЋ КОД УРЕЂАЈА, ГОСПОДИН СТЕВАНОВИЋ ЈЕ ОДНЕО ИЗ РАДИО КЛУБА КУЋИ НОВИ УРЕЂАЈ YAESU FT 100, КОЈИ ЈЕ КУПИЛА ОПШТИНА ПРОКУПЉЕ РАДИО КЛУБУ, И КОЈИ НИКАДА НИЈЕ ВРАЋЕН У КЛУБ...СА ОПРАВДАЊЕМ, ДА ГА ЈЕ ОДНЕО НА СИГУРНО МЕСТО, ДА ГА НЕ БИ НЕКО УКРАО...ТОЛИКО О ПОШТЕЊУ... ГОСПОДИНЕ СТЕВАНОВИЋУ, ТАКАВ ДЕМАГОГ, КАО ШТО СТЕ ВИ, НИЈЕ ВИЂЕН ДУГО НА ОВИМ ПРОСТОРИМА. ВИ ГУШИТЕ РАЗВОЈ РАДИОМАТЕРИЗМА У ПРОКУПЉУ. ВИ СТЕ СРАМОТА ЗА ЦЕО РАДИОАМАТЕРСКИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ. С ПОШТОВАЊЕМ, ДРАГАН РАДОВАНОВИЋ, YU8RD

7 0
Одговори на коментар

Ваш коментар

Пошаљи

Коментари објављени на сајту prokupljenadlanu.rs не одражавају став власника и уредништва, као ни корисника сајта. Ставови објављени у текстовима појединих аутора такође нису нужно ни ставови редакције, тако да не сносимо одговорност за штету насталу другом кориснику или трећој особи због кршења ових Услова и правила коментарисања.

Строго су забрањени: говор мржње, увреде на националној, расној или полној основи и псовке, директне претње другим корисницима, ауторима новинарског текста и/или члановима редакције, постављање садржаја и линкова порнографског, политички екстремног, увредљивог садржаја, оглашавање и постављање линкова чија сврха није давање додатаних информација везаних за текст.

Строго је забрањено и лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени.

Редакција сајта задржава право да не одобри коментаре који не поштују горе наведене услове.

Пријавите комунални проблем
ЈКП "Hammeum" Прокупље
у служби грађана


Анкета

Да ли се претерује са славским спремањем?


Контакт

+381 69 75 53 12

+381 69 33 19 311

[email protected]

Пошаљи