Млади гастроном Прокупчанка Сара Аранђеловић, на Међународном гастро купу Србије у Новом Саду окитила се са четири златне медље. Њене златне руке показале су сву вештину у припреми модерних и традиционалних јела, али богатсво укуса и декорације. Сара још увек учи тајне кулинарства и полако осваја уметност и технологију овог заната, а на овом такмичењу учествовала је као члан екипе Академије Јужна Србија, одсек Висока пословна школа Лесковац.
За Сару, када је реч о будућем позиву дилеме одавно нема, она је своју упорност, таленат и рад усмерила ка угоститељству и кулинарству. То јој је, каже жеља од малих ногу, када се још „мувала“ по ресторану свога оца Жарка. Одувек су сви у породици знали да воли да кува. Тако да ова деветнаестогодишњакиња од малена стреми ка успешној куварској каријери.
-Увек сам волела да кувам и притом експериментишем, зато сам и кулинарство одабрала као свој животни позив. Желим да завршим школу коју сам започела, али и да се даље усавршавам. Мој циљ је да стекнем звање мастер шефа – објашњава наша саговорница, а да је једна од најбољих младих снага у овој области говори и чињеница да је место у такмичарској екипи заузела као бруцош.
Сву своју пажњу млади гастроном Сара усмерила је ка изучавању свог заната, она каже да је одушевљена могућностима комбиновања, откривања нових али и да се традицији удахне дух модерних укуса.
-Кулинарство је за мене свакодневно путовање кроз време и простор уз помоћ укуса и мириса. Спремајући традиционална јела враћам се у прошлост, али и када је припрема јела везана за неко поднебље, ја кроз сплет укуса, мириса и боја осетим њихову климу, историју и живот тог дела света. Надам се да ћу радећи овај посао, научити да на тањир сервирам све континенте и епохе, тако да сладокусцима омогућим да уз помоћ хране крену на путовање – каже нам Сара.
Ова Прокупчанка воли да спрема и српска традицонална јела. Каже да су ти укуси за њу можда и најлепши, јер су једноставно наши и мисли да свима нама пуне срце и стомак. Међутим, она увелико осваја припреме теста, пилетине и других врста меса.
Њен тренутни фаворит је, заправо сос од поморанџе, који је сама осмислила, и сталним радом га унапређује. Она овај сос комбинује са сланим и слатким специјалитетима. Воли да укус соса од помаранџе испреплете и са другим јужним воћем али и орашастим плодовима. Подједнако сматра да је добар када га комбинује са месом и пастом.
Сара је иначе, на Међународном гастро купу Србије у Новом Саду са екипом освојила злато у категорији модерно-национално јело и национална поставка хране, док се у појединачном такмичењу златом окитила за припремању јела од пилетине и тестенине.
Коментари објављени на сајту prokupljenadlanu.rs не одражавају став власника и уредништва, као ни корисника сајта. Ставови објављени у текстовима појединих аутора такође нису нужно ни ставови редакције, тако да не сносимо одговорност за штету насталу другом кориснику или трећој особи због кршења ових Услова и правила коментарисања.
Строго су забрањени: говор мржње, увреде на националној, расној или полној основи и псовке, директне претње другим корисницима, ауторима новинарског текста и/или члановима редакције, постављање садржаја и линкова порнографског, политички екстремног, увредљивог садржаја, оглашавање и постављање линкова чија сврха није давање додатаних информација везаних за текст.
Строго је забрањено и лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени.
Редакција сајта задржава право да не одобри коментаре који не поштују горе наведене услове.