Prokuplje na dlanu

Спорт

СПОРТИСТИ ЧЕКАЈУ ОДЛУКУ КОМИСИЈЕОбјављено: 07.02.2017 u 12:21 | Аутор: Biljana Roganović 21 коментар(a) СПОРТИСТИ ЧЕКАЈУ ОДЛУКУ КОМИСИЈЕ
Незадовољни! Фото:Прокупље на длану

Део спортских клубова тврди да је локална самоуправа определила безначајна средства за такмичења и да сума од шест милиона колико је предвиђено не може да им покрије учешће ни до краја марта. Због тога су они сазвали конференцију за новинаре на којој су истакли да ће се уколико се усвоји та одлука они да се жале вишим инстанцама. Члан Општинског већа за просвету и спорт Маја Ранђеловић каже да је све у складу са законом и да је у буџету посебно издвојен новац за превоз, термине и одржавање опреме. По њеним речима шест милиона је само за редовне програме.


Већ дуже време спортисти негодују јер сматрају да су оштећени и да се за ову ставку издваја премало пара из локалног буџета. Они се жале да једва састављају крај са крајем и да су посебно у овој години остављени на милост и немилост . Примера ради, прошле године је из буџета издвојен 31 милион динара за спорт, а ове 21 милион. За разкику од прокупачке општине у Лебане је за спорт у овој години планирано 41 милион динара.


- Желимо да знамо који су оправдани разлози за ово смањење. У нашој општини спорт је све ниже, а спортисти немају готово никаквих услова за рад и развој. Ми смо једва успели да завршимо јесењу сезону, а са шест милиона динара колико је предвиђено за 21 спортски клуб, тешко да можемо и до марта да издржимо. Прошле године само за путне трошкове за учешће на такмичењима утрошено је шест милиона, сада нам за све дају толико- коментарише директор Рукометног клуба „Топличанин“ Љубиша Милосављевић.


На састанку је било представника шест спортских клубова. Иако често негодују и фудбалери на пример, или Женски рукометни клуб, овога пута није их било.


- Ја нећу да се борим за оне клубове чији челници се жале по кулоарима и кафићима, а када треба да иступимо заједно, нема их. У има Кошаркашког клуба „Прокупље“ кажем да смо заиста остављени и препуштени сами себи, јер већ три недеље тренирамо у Блацу, пошто је наша хала ледена. Нико нас не пита како плаћамо све то. У сваком случају сачекаћемо одлуку комисије, па ако се заиста усвоји да самошест милиона динара иде на такмичења, писмено ћемо с еобратити председнику Општине Прокупље, народном посланику из овог краја Дарку Лакетићу и на крају премијеру Србије Александру Вучићу и ресорним министрима- најавио је председник КК „Прокупље“ Вуле Вуковић.


Он додаје да је у спортским клубовима 90 одсо спортиста из Прокупља.


Члан Општинског већа за спорт Маја Ранђеловић каже да су средства намењена за спорт смањена, али да је то довољно за реализацију свих активности из ове области.


- За реализацију редовних ( годишњих) и посебних програма који ће бити расподедељени по јавном обавештењу и позиву биће подељено 7 милиона динара: 6 милиона за редове и 1 милион за посебне програме. Око 4 милиона динара је издвјено за надокнаду за термине за коришћење спортских објеката и трошкове књиговодствених услуга. На име превоза планирано је 2,5 милиона динара, и 2 мииона динара на име одржавања објеката и ореме. Буџет намењен развоју спорта и омладине јесте умањен у односу на прошлу годину, али је истовремено умањен и свим директним и индиректним крисницима, из разлога што је добар део средстава намењен учешћу јединица локалне самоуправе у капиталним одржавањима зграда и објеката опште намене- објаснила је она.Како је истакла значајна издавања су планирана за омасовљење спорта међу децом. За то је планирано 5,5 милиона динара и подразумева бесплатну чланарину све деце до 18 година.Да су спортски резултати од јесени знатно слабији него у ранијем периоду показују и резултати спортских клубова. Сем КК „Прокупље“ који и даље је на истом нивоу и ниже победе, остали готово да и немају резултате што се такмичења тиче.
Коментари

14.02.2017 u 09:11 crnjak рече:

Mozda ti milioni koji se spominju zvuce veliko ali to su ipak dinari od kojih tesko svi sportovi mogu da dobiju ono sto im treba. Opet dolazimo do onoga dali smo vam pare a gde su rezultati. A onda opet milioni za trenere koji dobijaju 12000 mesecno. Tako su i sa te strane zadovoljili formu. Znaci dodjite deco kod trenera koji ce iskaliliti svoje nezadovoljtvo na deci a na takmicenja ne mozete da idete jer nema para :). Crnjak.

2 0 Одговори на коментар
09.02.2017 u 06:39 Mica рече:

Al je ta finansijska informacija od tvoje Ivane?

0 3
09.02.2017 u 11:56 Urednik рече:

Poštovana, svako ko je hteo mogao je da dobije te podatke na zvaničnom sajtu Opštine Prokuplje, ako ume da pročita,jer su javni i lepo piše, pa sam za Vašu informaciju ja tamo i pronašla, a ne preko sestre!

3 0
Одговори на коментар
08.02.2017 u 19:41 Prokuplje prokupcanima рече:

Sve je ovo u skladu sa kosovarskom politikom.

6 0 Одговори на коментар
08.02.2017 u 14:36 Mica рече:

Nema nista od tog pitanja jer su i ovom portalu dali pare.

0 8
08.02.2017 u 18:26 Urednik рече:

Dajte nam i Vi gospođo! A odgovor je prema našim saznanjima za mediji je izdvojeno 9 miliona za udruženja više od šest miliona. Dakle ukupno 15 miliona. Do te cifre smo mi uspeli da dođemo, ali nemamo magičnih moći, niti smo mađioničari pa da odmah po bilo čijem nalogu vadimo cifre iz rukava!

9 1
Одговори на коментар
07.02.2017 u 20:22 Soroš рече:

Pitanje za uvaženog urednika portala "Prokuplje na dlanu ": Koliko je para iz buđžeta opštine Prokuplje namenjeno tzv. "Nevladinim organizacijama"tim privatnim stručnjcima koji za svakojake projekte imaju ličnu korist i trpaju velike novce u svoj đžep od kojih sami građani nemaju nikakvu korist ? Zatim, koliko sredstava je namenjeno lokalnoj televiziji, lokalnim pisanim i elektronskim medijima,koliko para je do sada za informisanje odlazilo izveštačima u Nišu itd . U samom Prokuplju danima se priča , sredstva su za obe namene veća nego za takmičenje klubova , da li je to tačno ? Unaperd hvala !

24 0 Одговори на коментар
07.02.2017 u 18:26 Mija рече:

Ovo je bruka og grada.Uslovi za ozbiljno bavljenje sportom su užasni.Para manje za klubove nego u Žitoradji i Blacu,stvarno sramota za grad kji ima takvu sportsku tradiciju.Sportska hala ne sluzi nicemu sem ds tamo 100 coveka primaju platu a usput i ne dolaze

26 1 Одговори на коментар
07.02.2017 u 16:29 Marko рече:

Ne znam sta ste ocekivali od ljudi koji nista neznaju. Najgora lokalna vlast u zadnjih 100 godina.

30 1 Одговори на коментар
07.02.2017 u 16:10 Zarko Radat рече:

Kupujte centrum i sumece vitaminske u apotekama laketic

22 0 Одговори на коментар
07.02.2017 u 15:56 Snob рече:

To je samovolja cara darka laketica

25 0
07.02.2017 u 16:07 Velja Ilic рече:

Slazem se i clanstva,poslusnika,ulizica,badza,preletaca,botova funkcionisu po principu subotara mada su i oni casniji

19 1
Одговори на коментар
07.02.2017 u 15:07 Sa strane рече:

E bas mi zao,ako ne mozete pomerite se

6 29
07.02.2017 u 15:37 Sportista рече:

Ti bre selac dodji pa vodi ,izdvoji pare iz dzepa za igrace

30 1
07.02.2017 u 17:24 Slavka рече:

Sram vas bilo... Sve vam je malo a rezultata nigde!!!Niste vi sportisti vec lopovska banda, casa izuzecima.... Pojedinci su navikli ništa da ne rade, vec da setaju po ulici a onda cekaju pare iz opštine.....

3 28
07.02.2017 u 17:58 Zoran рече:

Majo, ti li si . . .

28 0
07.02.2017 u 18:07 U srz рече:

A ovo jadni sve osiromasili koliko davali pare iz svog dzepa

2 19
07.02.2017 u 18:34 U to ime рече:

Ubode ga ,ne srž, vec kao s ' prst u . . . . !

15 0
Одговори на коментар
07.02.2017 u 14:50 Haha рече:

Kakva nam je većnica,dobro i toliko dobijate.Ona ima veze sa sportom i prosvetom isto ko i Darko sa farmacijom

37 0 Одговори на коментар
07.02.2017 u 13:37 goran рече:

U budzetu NISU posebno izdvojena sredstva za prevoz, termine i odrzavanje opreme. Postoji budzet na sajtu opstine prokuplje pa pogledajte. Nije po zakonu da se sredstava dele van konkursa klubovima tako da ce u ovih 6 miliona biti sve. Ili da se ne postuje zakon.

25 0 Одговори на коментар
07.02.2017 u 13:13 sportisti prokuplja рече:

Godišnji programi u celoj Srbiji u svim gradovima i opštinama podrazumevaju troskove prevoza ekipa na takmičenja i utakmice, naknadu za korišćenje sportskih objekata kao i nabavku sportske opreme što piše i u pravilniku o finansiranju sporta u prokuplju tako da nije jasno kako gospođa Ranđelović to misli da finansira van godišnjeg konkursa i odakle joj pravo na to. Klubovi su u obavezi da u godišnjem programu navedu te pomenute troškove i samo tako ali ponavljam samo tako se ti troškovi mogu od strane komisije odobriti i finansirati. Tako da ukoliko van konkursa klubovima se prebace pare za nešto što je predviđeno konkursom onda je to nenamensko trošenje budzeta Opštine Prokuplje. Dodatni je problem to što je usvojen budzet za sport sa samo dve stavke od kojih je jedna finansiranje sportskih organizacija a druga omasovljenje sporta tako da ni tu nema mogućnosti da se kao što kaže gospođa Ranđelović da se pare VAN konkursa prebacuju klubovima. Ono što je fakat i to treba reći da klubovi u Prokuplju za takmičenje za 2017. godinu mogu računati na 6 miliona dinara što je mizerno i što neće biti dovoljno ni za polusezonu.

32 0 Одговори на коментар

Ваш коментар

Пошаљи

Коментари објављени на сајту prokupljenadlanu.rs не одражавају став власника и уредништва, као ни корисника сајта. Ставови објављени у текстовима појединих аутора такође нису нужно ни ставови редакције, тако да не сносимо одговорност за штету насталу другом кориснику или трећој особи због кршења ових Услова и правила коментарисања.

Строго су забрањени: говор мржње, увреде на националној, расној или полној основи и псовке, директне претње другим корисницима, ауторима новинарског текста и/или члановима редакције, постављање садржаја и линкова порнографског, политички екстремног, увредљивог садржаја, оглашавање и постављање линкова чија сврха није давање додатаних информација везаних за текст.

Строго је забрањено и лажно представљање, тј. остављање лажних података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити одобрени.

Редакција сајта задржава право да не одобри коментаре који не поштују горе наведене услове.

Пријавите комунални проблем
ЈКП "Hammeum" Прокупље
у служби грађана

Прокупље на длану је место за све Прокупчане
Анкета

Да ли се претерује са славским спремањем?


Контакт

Уредник

+381 (0)60 07 11 209
[email protected]

Пошаљи